İstanbul Üniversitesi'nde eylem

İstanbul Üniversitesi’ndebir grup öğrenci, Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde başlayan ve birçok üniversiteye sıçrayan olayları protesto etmek ve Tekirdağ Cezaevi’nde siyasi tutukluların sürdürdüğü açlık grevlerine dikkat çekmek için eylem yaptı.

İstanbul Üniversitesinde eylem
25 Nisan 2013 Perşembe 16:14 tarihinde eklendi, 1.699 kez okundu.

 

İstanbul Üniversitesi’nde Yurtsever Öğrenci Gençliği üyesi bir grup öğrenci, Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde başlayan ve birçok üniversiteye sıçrayan olayları protesto etmek ve Tekirdağ Cezaevi’nde siyasi tutukluların sürdürdüğü açlık grevlerine dikkat çekmek için eylem yaptı.
 
İstanbul Üniversitesi’nde farklı bölümlerden toplanan öğrenciler, üniversitenin Beyazıt’taki ana girişine yürüyerek bir araya geldi. Sayıları yaklaşık yüzü bulan eylemciler, “Sömürgeci Zihniyete Karşı Her Yer Dicle Her Yer Direniş” ve “Açlık Grevinin Sesini Duyun Kısıtlama Değil Çözüm İstiyoruz” yazılı pankart açtı. “Her yer Dicle her yer direniş”, “Kürt Halkına imha dayatılamaz” sloganları atan eylemciler adına basın açıklaması Kürtçe ve Türkçe okundu. Basın açıklamasında, üniversitelerdeki saldırıların polis ve Hizbulkontra çeteleri tarafından yapıldığı ve saldırıların amacının barış sürecini baltalamak olduğu iddia edildi. Açıklamada Tekirdağ Cezaevi'nde uygulamalara karşı başlatılan açlık grevinin 32. gününe girdiği belirtilerek, “Şayet devlet çözümde samimiyse bu uygulamaların bir an önce son bulması gerekir ve Akil İnsanların cezaevindeki tutsakları ziyaret edip, onların taleplerini dinlemesi gerekir” denildi.
 
Açıklamanın ardından açlık grevindekilere destek için 5 dakika oturma eylemi yapan öğrenciler, daha sonra slogan atarak Çemberlitaş Tramvay Durağı'na yürüdü. Polis tarafından uzaktan takip edilen eylemciler, tramvaya binerek uzaklaştı.

DHA