İstanbul'a iki yeni şehir !

Başbakan Erdoğan, "Çılgın Proje"siyle ilgili de ipuçları verdi. Erdoğan, İstanbul'da biri Avrupa, diğeri Asya yakası olmak üzere iki yeni şehir kurulacağını söyledi.

İstanbula iki yeni şehir !
16 Nisan 2011 Cumartesi 14:13 tarihinde eklendi, 1.627 kez okundu.

Recep Tayyip Erdoğan, "Hedef 2023" temalı AK Parti seçim beyannamesini AK Parti Genel Merkezi'nde açıkladı. Erdoğan, konuşmasının bir yerinde İstanbul'da biri Avrupa, diğeri Asya yakası olmak üzere iki yeni şehir kurulacağını söyledi.

Bu uzun zamandır bahsedilen 'çılgın proje' olarak algılandı ancak Başbakan kürsüden indikten sonra gazetecilere "Bu iki yeni şehir projesi ile karıştırmayın. Çılgın projemin yeri İstanbul. 27 Nisan'da açıklayacağım" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da iki yeni şehir kuracaklarını bildirerek, "Ey muhalefet sakın siz de projelerinizi açıklarken bunu kapmaya kalkmayın. Patenti bize ait" dedi. 
    
Erdoğan, partisinin 12 Haziran 2011 seçimleri için hazırladığı beyannameyi açıkladı. 
    
İstanbul'un nüfusunun 15 milyonun üzerinde olduğunu ve 17 milyona doğru artacağını belirten Erdoğan, "Bunu düşünerek, İstanbul'da iki yeni şehir kuracağız. Bakınız iki yeni şehirden bahsediyorum. Biri Avrupa yakasında, biri Anadolu yakasında. Ey muhalefet sakın siz de projelerinizi açıklarken bunu kapmaya kalkmayın. Patenti bize ait" diye konuştu. 
    
Erdoğan, 10 gün, 15 gün arayla yapacakları sunumlarda bu şehirlerin mimari çalışmalarını, animasyon projelerini kamuoyuyla paylaşacaklarını belirterek, "Bütün sermayeyi bugün tüketmeyelim diyoruz. Onları inşallah o açıklamalarda sizlere göstereceğiz" dedi.