İstanbul'da 5 bin polisle operasyon

İstanbul genelinde, 5 bin polisin katılımıyla "Yeditepe Huzur" adlı genel asayiş uygulaması yapıldı.

İstanbulda 5 bin polisle operasyon
25 Haziran 2016 Cumartesi 08:47 tarihinde eklendi.
İstanbul genelinde, 5 bin polisin katılımıyla "Yeditepe Huzur" adlı genel asayiş uygulaması yapıldı.
 
İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın yönetiminde dün akşam il genelinde, 5 bin personelin katılımıyla, "Yeditepe Huzur" adı altında genel asayiş uygulaması düzenledi. 123 ayrı noktada yapılan uygulamaya İl Emniyet Müdür Yardımcıları ile İlçe Emniyet Müdürleri de katıldı.
 
Şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapılan denetimlerde, emniyet tarafından araması bulunan kişiler, silah, bıçak, uyuşturucu madde taşıyan şüpheliler üzerinde durulurken, şüpheli araçlar üzerinde de aramalar yapıldı. Kadıköy Söğütlüçeşme Metrobüs çıkışında da yapılan kontrollerde metrobüsle yolculuk yapan kişilerin GBT sorgulamalarının yanı sıra el çantaları ve valizleri de kontrol edildi.
 
Uygulama kapsamında 17 bin 896 kişi üzerinde Genel Bilgi Taraması (GBT) testi yapıldı. Bu kişilerden, çeşitli nedenlerden dolayı aranmakta olan 82 kişi gözaltına alınıp, ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. 4 bin 488 araç üzerinde yapılan sorgulamalarda ise çeşitli nedenlerden dolayı 68 araba trafikten men edilirken, toplam 84 bin 353 lira trafik cezası kesildi. Denetlemesi yapılan 427 işyerinden 26 tanesine de yasal işlem uygulandı.
 
Yapılan uygulamada; 2'si kurusıkı olmak üzere 5 adet tabanca, 46.7 gram uyuşturucu madde, 360 adet hap ele geçirilirken, 25 kişi suç ve suç unsuru ile yakalandı.