İstanbul'da 5 dakikada iki soygun

BEYOĞLU'nda 5 dakika arayla, önce telefon bayiine daha sonra markete giren, silahlı ve maskeli 4 soyguncu, 8 bin lira gasp ettikten sonra, çalıntı olduğu belirlenen otomobille kaçtı.

İstanbulda 5 dakikada iki soygun
04 Mayıs 2015 Pazartesi 12:20 tarihinde eklendi.
BEYOĞLU'nda 5 dakika arayla, önce telefon bayiine daha sonra markete giren, silahlı ve maskeli 4 soyguncu, 8 bin lira gasp ettikten sonra, çalıntı olduğu belirlenen otomobille kaçtı.
 
5 DAKİKADA İKİ SOYGUN YAPTILAR
 
Beyoğlu’nda yüzleri maskeli ve silahlı 4 kişi 5 dakika ara ile önce bir telefon bayiini gasp etti. Daha sonra da marketi soydu. Silahlı, maskeli 4 kişi çalıntı olduğu belirlenen otomobille kayıplara karıştı.
 
Silahlı kişiler önce saat 09.30 sıralarında Okmeydanı, Fatih Sultan Caddesi’nde bulunan telefon bayiine geldi. Soyguncular, dükkanın kepenklerini açmaya başlayan Yusuf Arslan’ı tabancalarını çekerek tehdit ettiler. Bu sırada sırt çantasını alan saldırganlar, çalıntı olduğu belirlenen bir otomobille kaçtı. Çantada değerli bir eşyanın bulunmadığı belirlendi. 
 
Gasp edilen telefon bayii Yusuf Aslan’ın ortağı Özcan Yükeri “Arkadaşım sabah dükkanını açmak için merdivenlerden çıktığı sırada maskeli, silahlı 4 kişi tarafından gasp ediliyor. Daha sonrada bekleyen araca binerek kaçıyorlar. Buradan sonra da aşağıdaki bir marketi soymuşlar” dedi.
 
500 METRE SONRA İKİNCİ SOYGUN
 
Daha sonra olay yerinin 500 metre uzaklığındaki Kaan Sokak’ta bulunan bir markete giren soyguncular kasiyeri tehdit ederek, kasada bulunan 8 bin TL’yi alarak olay yerinden uzaklaştılar.
 
İhbar üzerine olay yerine zırhlı polis araçları ile gelen polisler, soygunların izine ulaşmak için çalışma başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis, soyguncuları yakalamak için çalışıyor. Çevre sakini İzzettin Demir “Dört maskeli kişi elini kolunu sallaya sallaya geldi ve sakin bir şekilde gitti. Ellerinde poşet vardı. Biz arkadaşların soyulduğunu sonradan anladık” diye konuştu.

DHA