İstanbul'da askeri araca ateş açıldı

Nurtepe'de, TEM bağlantı yolunda askeri aracın geçişi sırasında üstgeçitten uzun namlulu silahla ateş açıldı.

İstanbulda askeri araca ateş açıldı
11 Aralık 2015 Cuma 20:47 tarihinde eklendi, 2.400 kez okundu.
NURTEPE'de, TEM bağlantı yolunda üstgeçitten askeri araca uzun namlulu silah ile ateş açıldı. Olayda, 2 astsubay hafif şekilde yaralanırken, saldırıyı gerçekleştiren 4 kişi kayıplara karıştı. 
 
Olay saat 19.20 sıralarında, TEM bağlantı yolunun Nurtepe mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Erdem Aydoğan'ın kullandığı askeri araç, Okmeydanı'ndan Hasdal yönüne ilerlerken, üst geçitten uzun namlulu silahla ateş açıldı. Olayda, Astsubay Çavuş Süleyman Işık, seken mermi çekirdeği parçacıkları ve cam kırıkları nedeniyle kulak arkası, omuz ve sırtından hafif şekilde yaralandı. Askeri aracın sürücüsü Astsubay Çavuş Erdem Aydoğan'ın da sağ dizinde sıyrık olduğu öğrenildi.
 
DURUMLARI İYİ
 
Yaralı askerler olay yerine gelen ambulanslarla Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Acil Servis'te tedavi gören 2 asker, daha sonra askeri hastaneye sevk edildi. 2 askerin de sağlık durumunun ciddi olmadığı öğrenildi.
 
ÖZEL HAREKAT POLİSLERİ SEVK EDİLDİ
 
Olay yerine gelen polis ekipleri, askeri aracın ön camına isabet eden kurşunlar ve çevresinde incelemelerde bulundu. Bölgeye Özel Harekat polisleri de sevk edildi. Bir polis helikopteri de bölgede çalışmalara havadan destek verdi. 
 
Üst geçit üzerinde ve yolun kenarında polis ekipleri boş kovanlar ve parmak izi aradı. Polis, çevredeki yeşillik alanda da arama yaptı.
 
MİNİBÜSE 20 MERMİ İSABET ETMİŞ
 
Yol kenarında çok sayıda boş kovan olduğu görüldü. Olay Yeri İnceleme ekipleri boş kovanlar üzerinde detaylı incelemelerde bulundu. Askeri aracı 20 Kalaşnikof mermisi isabet ettiği belirlendi.
 
Öte yandan, askeri araca yapılan saldırının 4 kişi tarafından gerçekleştirildiği öğrenildi. Ancak yapılan aramalara rağmen saldırganların izine rastlanamadı. 
 
İncelemenin ardından, askeri araç daha detaylı incelenmek üzere çekici ile polis merkezine götürüldü. 

DHA