İstanbul'da egzoz gazı denetimi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı ekipler İstanbul'da belirlenen noktalarda egzoz gazı denetimi yaptı. 1995 model kamyonetiyle kontrole giren bir sürücü aracının çok iyi durumda olduğunu belirterek değerin yüksek çıkması durumunda aracını yakacağını iddia etti. Yapılan kontrolde sürücünün aracı testi geçti.

İstanbulda egzoz gazı denetimi
29 Ağustos 2014 Cuma 15:16 tarihinde eklendi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından İstanbul'un çeşitli noktalarında egzoz gazı emisyon denetimin yapıldı. Gün boyu sürecek denetim için seçilen noktalardan birisi de Mahmutbey Gişeler çıkışıydı. Sabah saatlerinde buraya gelen bakanlık personeli ve polis ekipleri yapılacak denetim için hazırlıklarını tamamladı. Mobil bir araçta bulunan sistem ve cihazlarla durdurulan araçların egzoz gazı emisyon değerleri ölçüldü. Uygulama sırasında görevliler ile durdurulan araç sürücüleri arasında zaman zaman ilginç diyaloglar yaşandı. 1995 model kamyonetiyle kontrole giren bir sürücü aracının çok iyi durumda olduğunu belirterek değerin yüksek çıkması durumunda aracını yakacağını iddia etti. Yapılan kontrolde sürücünün aracı testi geçti. Aracının tüm bakımlarının tam olduğunu söyleyen sürücü daha sonra yolculuğuna devam etti. Kontrollerle ilgili bilgi veren bir yetkili, "Benzinli araçlarda karbon monoksit emisyonu ölçülüyor. Dizelde ise duman yoğunluğu ölçülüyor. Üç adet değerin ortalaması alınıyor" şeklinde konuştu.
 
Kontrollerde, belirlenen değerlerin üzerinde emisyon değeri çıkan araçlara Çevre Kanunu'nun 20. Maddesi uyarınca bin 755 lira ceza kesilecek.