İstanbul'da, HDP'nin Cizre eylemine polis müdahalesi

HDP'nin çağrısı üzerine, Cizre'deki operasyonları protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda toplanan gruba polis tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahale etti. Çok sayıda gösterici gözaltına alındı.

İstanbulda, HDPnin Cizre eylemine polis müdahalesi
08 Şubat 2016 Pazartesi 18:38 tarihinde eklendi.
HDP'nin çağrısı üzerine, Cizre'deki operasyonları protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda toplanan gruba polis tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermilerle müdahale etti. 10'dan fazla gösterici gözaltına alındı.
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü'nün çağrısı üzerine, Galatasaray Meydanı'nda saat 18.00'de toplanan grup Cizre'de yaşanan olayları protesto etmek istedi. Bazı grup üyeleri slogan atmaya başlayınca, polis tarafından uyarıldı. HDP İstanbul İl Eş Başkanı Cesim Soylu, Böylesine, onlarca insanın vahşice hayatına son verilmesi, adeta bizlere izlettirildi. Dün ve ondan önceki gün bir binada top atışları sonucunda çıkan yangında 30-40'tan fazla yaralının olduğu hakkında bir bilgi ulaştı dedi. 
 
Soylu'nun konuşması sırasında sloganların devam etmesi üzerine, polis bir kez daha grubu uyardı. Uyarının ardından polis göstericileri tazyikli su, gaz bombası ve plastik mermi ile dağıttı. Müdahalenin ardından grup ara sokaklara kaçarak dağıldı. 10'dan fazla eylemci polis tarafından gözaltına alındı.

DHA