İstanbul'da hortum paniği

İstanbul'un Çatalca ilçesinde meydana gelen hortum, 22 evde maddi hasara yol açtı.

İstanbulda hortum paniği
13 Ekim 2011 Perşembe 12:55 tarihinde eklendi.

 

Dün gece Çatalca'nın Örencik Köyü'nde hortum oluştu. Köy ortasında oluşan hortum, bazı evlerin çatısını uçurdu, tek katlı bazı gecekonduları ise kullanılamaz hale getirdi. Tarım malzemeleri ve ürünlerine de zarar veren hortum, bir süre sonra evlenecek olan 19 yaşındaki Sevda Nesrin'in ise çeyizlik eşyasını götürdü. Köyün dışında bulunan çeyizlik eşyanın, kullanılamaz hale geldiği görüldü.
 
Köyde incelemelerde bulunan Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, ilçe tarihinde ilk kez hortum yaşandığını belirterek, gece boyunca köylülere yardım için çalıştıklarını söyledi. Hortumun herhangi bir can kaybı ya da yaralanmaya neden olmadığını belirten Taşdan, şunları söyledi: “Gece 03.00 gibi hortum oluyor. Ani başlayan bir gürültü yaklaşık 2 dakika sürüyor.
 
Vatandaşlarımızın durumu bize bildirmesinden sonra hemen köye ulaştık. İlk belirlemelerimize göre hortum nedeniyle 22 evde hasar meydana geldi. Belediye ve valilikten gelen ekiplerimizle birlikte vatandaşlarımıza yardımcı olmaya başladık. İlk önce evlerin uçan çatılarını ve kırılan camlarını tamir ettiriyoruz. Oturulamayacak gecekondular var.
 
Onların da tamiri için vatandaşlarımıza yardım edeceğiz. Hasar tespit çalışmalarımız sürüyor.” -Köylülerin korkusu- Köy halkından Fahri Bıçakçıoğlu, hortum sırasında evde uyuduğunu belirterek, çok korktuklarını, dışarı çıktıklarında araç, ev ve tarım ürünlerinde büyük hasar oluştuğunu gördüğünü söyledi. Bilal Nesrin de deprem olduğunu düşündüklerini belirterek, “Böyle afet görmedim. Sanki ev patlayacak gibi oldu. Dışarı çıktık, evin çatısı ve kümes uçmuştu. İçindeki hayvanlar da yoktu” dedi.