İstanbul'da kar alarmı

İSTANBUL Büyükşehir Belediye'sine bağlı Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü (AKOM) meteorolojiden alınan ihbar doğrultusunda alarma geçti.

İstanbulda kar alarmı
24 Ocak 2017 Salı 15:12 tarihinde eklendi.
İSTANBUL Büyükşehir Belediye'sine bağlı Afet Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü (AKOM) meteorolojiden alınan ihbar doğrultusunda alarma geçti.
 
İBB AKOM yarın 13:00'ten itibaren 7 bin personel ve bin 347 aracın görev alacağı tüm birimleri ile görevde olacak. Yarın akşam saatlerinde başlayacağı tahmin edilen kar yağışı gece de etkisini sürdürecek. İstanbul’da kar yağışının bu kez 20-25 cm’yi bulması bekleniyor. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da görülen kar yağışında yaşananların tekrarlanmaması için İBB’ye bağlı ekipler özellikle Mahmutbey bölgesinde Karayolları ekiplerine yardımcı olacak. İtfaiye, yol bakım, atık müdürlüğü gibi birimler de teyakkuzda olacak.
 
 
KAR YAĞIŞI GELİYOR
 
AKOM'dan yapılan açıklama, "Yurdumuzun Çarşamba günü Balkanlar üzerinden gelecek soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girecek. İstanbul'da perşembe kar başlayacak" denildi. Ayrıca, "Kar yağışının yoğun olduğu günlerde toplu ulaşım araçlarını kullanın" uyarısı yapıldı.
 
SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR
 
Ülkemiz halen Yüksek Basınç Merkezinin etkisi altında olup, hava sıcaklıkları mevsim normalleri civarında seyretmektedir. İç kesimlerde yer yer sis hadisesi etkili olmaktadır. Yurdumuzun yarın (24.01.2017 Salı günü) sabah saatlerinden itibaren güneybatı kesimlerden başlayarak Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın, Çarşamba günü ise Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yeni bir yağışlı sistemin daha etkisine gireceği tahmin ediliyor.
 
Ezgi ÇAPA/İSTANBUL,DHA