İstanbul'da korku filmi gibi olay

Silivri'de kendisi gibi zihinsel engelli olan annesiyle birlikte evden ayrıldıktan sonra ortadan kaybolan 32 yaşındaki Figen P. yüzlerce polisin ve polis helikopterinin araması sonucu 5 gün sonra ölmek üzereyken bulundu.

İstanbulda korku filmi gibi olay
24 Mayıs 2013 Cuma 17:59 tarihinde eklendi, 1.594 kez okundu.

 

Sazlık arazide eski bir su kemeri dibinde perişan bir halde bulunan Figen P.'nin böcek ve ot yiyerek hayatta kaldığı belirlendi. Figen P. hastanede tedavi altına alındı.
 
Silivri'de polise başvuran Yavuz P., annesi Şengül P. ile kızkardeşi Figen P.'nin bir tartışma sonucu evden ayrıldığını ertesi gün annesini yaralı olarak yol kenarında bulduğunu söyledi. Kız kardeşinin halan kayıp olduğunu söyleyen Yavuz P. polisten yardım istedi.
 
Zihinsel engelli olduğu için ifadesi alınamayan Şengül P., kızıyla ilgili polis ekiplerine hiçbir şey söylemedi. Bunun üzerine polis annenin bulunduğu yerin çevresindeKİ araziyi taranmaya başlandı. Yüzlerce polisin katıldığı aramalarda, helikopter de kullanıldı. Havadan yapılan aramalarda üzerinde kırmızı beyaz eşofman bulunan Figen P., Silivri'de eski bir su kemeri yakınında görüldü. Bunun üzerine ekipler bu yöne kaydırıldı ve karadan yapılan aramalara hız verildi. Polis kayboluşundan 5 gün sonra Figen P.'yi eski bir su kemerine ait duvarın dibinde perişan bir halde buldu.
 
Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahaleyi yaptığı Figen P.'nin vücudunda çok sayıda böcek ısırığı izi bulunduğu belirlendi. Figen P.'nin kayıp olduğu 5 gün boyunca böcek ve ot yiyerek hayatta kaldığı tespit edildi. Hastaneye kaldırılan Figen P. tedaviye alındı.

DHA