İstanbul'da nefes kesen kovalamaca

Polisin 'dur' ihtarına uymayan şüphelilerle polis arasında kovalamaca yaşandı.

İstanbulda nefes kesen kovalamaca
09 Nisan 2013 Salı 17:33 tarihinde eklendi, 1.104 kez okundu.

 

Ataşehir’de “Dur" ihtarına uymayarak kaçan şüphelilerle polis arasında nefes kesen bir kovalamaca yaşandı.Kadıköy’de başlayıp Ataşehir’de sona eren kovalamaca sonunda biri kadın 2 şüpheli yakalanırken,otomobili kullandığı iddia edilen şüpheli ise kaçmayı başardı
 
Edinilen bilgiye göre olay saat 14.45 sıralarında meydana geldi. Kadıköy’de devriye görevini yerine getiren polis ekipleri,içinde 3 kişinin bulunduğu 34 TP 4608 plakalı araçtan şüphelenerek durdurmak istedi.Polisin dur ihtarına uymayan otomobilin sürücüsü hızla kaçmaya başladı. D-100 Karayoluna çıkan otomobil, buradan Ataşehir'e girdi. Otomobille Barbaros Mahallesi’ne giren şüpheliler yakalanacaklarını anlayınca, otomobili Yaman Sokak’da terk ederek yaya olarak kaçmaya çalıştı. Bu kez de şüpheliler ile polis arasında yaya olarak kovalamaca yaşandı.Şüpheliler son ana kadar kovalayan Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Yeşim Gözütok’u kıskıvarak yakaladı.Çevrede geniş çaplı inceleme yapan polis ekiplerine çevredeki vatandaşlarda yardım etti.
 
OTURMA NUMARASI YAPTI
 
Bir vatadaşın buradan koştu demesi üzerine ekipler o bölgede yoğunlaştı.Aramalar sırasında kaçan şüphelilerden Kazım Ak bir evin önünde oturarak polislerden kurtulmaya çalıştı. Ancak polisler Ak'ı gözaltına aldı. Diğer şüpheli ise kaçarak izini kaybettirdi. Polis ekipleri terk edilen otomobilin içinde detaylı inceleme yaptı. Polis tarafından gözaltına alınarak polis otosuna bindirilen Kazım Ak’ın, gazetecilerin polisten neden kaçtıkları sorusuna “Arkadaşın ehliyeti yoktu. Onun için kaçtı. Zaten kaçarken kaza yaptık" demesi şaşırttı. 
 
Gözaltına alınan iki şüphelinin de hırsızlıktan sabıkası olduğu öğrenilirken, şüpheliler işlemlerinin yapılması için Örnek Şehit Hayrettin Yıldırım Polis Merkezi’ne götürüldü. Polisin konuyla ilgili incelemesi devam ediyor.

DHA