İstanbul'da okullar tatil mi?

İstanbul'da kar yağışı günler öncesinden haber verildi. Ulaşım için hazırlıklar yapıldı. Beklenen kar bugün sabah saatlerinde kendini gösterdi. Peki İstanbul'da okullar tatil edilecek mi?

İstanbulda okullar tatil mi?
07 Ocak 2013 Pazartesi 10:26 tarihinde eklendi, 7.205 kez okundu.

İSTANBUL'DA OKULLAR TATİL Mİ?


Bir anda yoğun şekilde bastıran kar, başladığı gibi bir anda da kesildi. Peki kar yağışının tekrar başlayıp yoğunlaşması durumuna karşın İstanbul'da okullar tatil edilecek mi? 
 
Henüz bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı; fakat eğer kar başlarsa öğrenciler için eve dönüş yolu zorlu olacak.
 
Kar yağışı hafif şekilde devam ederken, park, bahçeler, yollar ve park halindeki araçlar beyaza büründü. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'ne ait karla mücadele ekipleri yollarda hazır bekletiliyor. Yetkililer kar yağışı nedeniyle yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı vatandaşların tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
  
İşte eğitime ara verilen il ve ilçeler:
  
Ezincan’da eğitime kar engeli
 
 Erzincan’da iki gündür aralıklarla devam eden kar yağışı sebebiyle eğitim-öğretime bir gün ara verildi. Kar yağışının yoğun şekilde yaşandığı Tercan ve Çayırlı ilçelerinde de okullar bir gün süresince tatil edildi.
 
Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle merkez ve merkeze bağlı köylerde okullar Pazartesi günü için tatil edildi.
 
GÜMÜŞHANE
Gümüşhane'de kar yağışının etkili olduğu 4 ilçede taşımalı eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.
 
Gümüşhane Valiliğinden yapılan açıklamada, Cumartesi gününden beri il genelinde etkili olan kar yağışının ardından çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapandığı, yağışın aralıksız olarak devam etmesi nedeniyle yollarda çalışma yapılmasında güçlük çekildiği belirtildi.
 
KARS
Kars Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada elverişsiz hava koşulları nedeniyle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan hamileler ile engelli personellerin 7-8 Ocak günleri idari izinli sayılacakları bildirildi.
 
HAKKARİ
Hakkari Valiliği İl Hıfzı Sıhha Kurulu kararıyla, Hakkari Merkez ile Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.
  
AĞRI
Ağrı Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelindeki köy ile YİBO'lar ve taşıma merkezi ilköğretim ve ortaöğretim okullarını tatil ettiğini açıkladı.
 
ERZURUM
Erzurum'da merkez ilçeler Yakutiye, Palandöken ve Aziziye'nin ardından il genelinde okulların 1 gün tatil edildiği duyuruldu.
 
TUNCELİ
Tunceli'de etkili olan kar yağışı nedeniyle il merkezi ve 4 ilçede okullar 2 gün, 1 ilçede ise 3 gün süreyle tatil edildi.