İstanbul'da rekora 3 yıl kaldı

İstanbul dünya turizminin gözdesi olmaya devam ediyor. Araştırma, İstanbul'a bu yıl 10.4 milyon uluslararası ziyaretçinin gelerek 8.6 milyar dolar bırakacağını gösteriyor. İstanbul'un 2016'da ise dünyada yeni bir rekora imza atması bekleniyor.

İstanbulda rekora 3 yıl kaldı
30 Mayıs 2013 Perşembe 13:31 tarihinde eklendi.
"MasterCard Hedef Şehirler İndeksi 2013" dünyanın önde gelen 132 şehrinin turizmdeki mevcut durumlarını ve potansiyelini belirledi.
 
Kredi kartı şirketi MasterCard tarafından her yıl düzenli olarak yapılan araştırmaya göre, dünya turizminde yıldızı parlayan şehirler arasında İstanbul da bulunuyor.
 
"MasterCard Hedef Şehirler İndeksi 2013" araştırmasına göre, İstanbul'a bu yıl 10.4 milyon uluslararası ziyaretçi ağırlayacak. Yabancı turistlerin İstanbul'a bırakacağı para 8.6 milyar dolar olacak.
 
2016 HEDEFİ SEVİNDİRECEK 
"MasterCard Hedef Şehirler İndeksi 2013"'ün İstanbul'la ilgili 2016 öngörüsün de turizmcileri sevindirecek.
 
Araştırmaya göre, bu yıl gelen ziyaretçi sayısında yüzde 9.5'lik bir artış yaşayacak olan İstanbul, aynı trendi devam ettirmesi halinde 2016'da Londra ve Bangkok'tan sonra en fazla turist çeken üçüncü şehir unvanını yakalayacak. İstanbul böylece Paris, New York ve Dubai'yi geride bırakmış olacak.
 
BU YIL 6'INCI OLACAK 
Mastercard'ın araştırmasında birinciliği ise 15.9 milyon turist beklentisi ile Tayland'ın başkenti Bangkok aldı. Bangkok'u 15.9 milyon uluslararası ziyaretçi ile Londra izliyor. Fransa'nın başkenti Paris 13.9 milyon turistle üçüncü, Singapur 11.7 milyon turistle dördüncü ve ABD'nin New York kenti de 11.5 milyon turistle beşinci oldu. MasterCard Hedef Şehirler Indeksi"nde İstanbul bu yıl 10.4 milyon uluslararası ziyaretçi ile altıncı sırada yer aldı.
 
DÜNYA KENTLERİNİ GERİDE BIRAKTI 
İstanbul'un bu yıl geride bıraktığı şehirler arasında Dubai, Kuala Lumpur, Hong Kong, Barcelona, Seul, Milano, Roma, Şangay, Amsterdam, Tokyo, Viyana, Taipei, Riyad ve Los Angles gibi dünya kentleri bulunuyor.
 
TREN VE KARAYOLU VERİLERİ YOK
"MasterCard Hedef Şehirler İndeksi 2013" araştırmasında karayolu ve trenle bu şehirleri ziyaret eden uluslararası turistlerin verileri ise yer almadı.

NTV