İstanbul'da seri soygun alarmı

Pendik ve Kartal'da 3 akaryakıt istasyonuna giren silahlı ve maskeli soyguncular, çalışanları etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki paraları alarak kayıplara karıştı.

İstanbulda seri soygun alarmı
31 Mart 2013 Pazar 10:27 tarihinde eklendi, 1.083 kez okundu.

Kartal yakınlarında araçlarının lastiği parçalanan soyguncuların, kaçarken paraların bir kısmını araç içerisinde düşürdükleri görüldü. Soygun anları güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.

 
Olay iddialara göre şöyle gelişti: Saat 05.30 sıralarında Kartal'dan çaldıkları araca sahte plaka takan silahlı ve maskeli soyguncular Pendik'te sırayla iki akaryakıt istasyonuna girip çalışanları etkisiz hale getirdi. Kasadaki paraları alan soyguncular olay yerinden uzaklaştı. Kartal'da bir başka akaryakıt istasyonunu da aynı şekilde soyan kimliği belirsiz 3 kişi olay yerinden hızla uzaklaştı. Soyguncuların içinde bulunduğu aracın lastiği, Kartal'da bulunan Cevizli Köprüsü civarında parçalanınca, 3 kişi yaya olarak karanlıkta izlerini kaybettirdi. Soyguncuların kaçarken çaldıkları paranın bir bölümünü araç içerisinde düşürdükleri görüldü. Olay sonrası soygunların yaşandığı işyerlerine giden polis ekipleri parmak izi çalışması yaparken, güvenlik kamerası kayıtları incelemeye alındı. Akaryakıt istasyonlarından yaklaşık 30 bin TL çalındığı öğrenilirken, olayla ilgili soruşurma başlatıldı. Soygun anları güvenlik kameralarınca saniye saniye kaydedildi.
 
Görüntülerde, benzin istasyonuna giren yüzleri maskeli ve silahlı iki kişi kasaya yöneliyor ve silahlarını kasa görevlisine doğrultuyor. Ardından paraları alan soyguncular kasa görevlisini de alarak dışarı çıkıyor. Diğer bir güvenlik kamera görüntüsünde ise iki soyguncunun araçtan inmesi ve benzin istasyonuna yönelmeleri görünüyor. Silah doğrultulan bir pompa görevlisinin korkusu ise kameraya yansıyor

DHA