İstanbul'da terör operasyonu

Terör örgütü DHKPC'ye yönelik 8 ilde düzenlenen operasyonların İstanbul ayağında, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabaha karşı 04.00 sıralarında baskın startını verdi.

18 Ocak 2013 Cuma 18:37 tarihinde eklendi.

 

19 ilçede eş zamanlı yürütülen operasyonda, çok sayıda adreste arama yapılırken 67 kişi gözaltına alındı. Operasyonlar Şişli ve Beyoğlu ilçelerinde yoğunlaşırken, polisin baskın düzenlediği adresler arasında İdil Kültür Merkezi, Halkın Hukuk Bürosu, Çağdaş Hukukçular Derneği ve TAYAD'ın da bulunduğu öğrenildi.
 
POLİS CAMDAN GİRDİ
 
Özel harekat ekiplerinin de katıldığı operasyonlarda İdil Kültür Merkezi'ne polis camdan girdi. Polis, daha öncede aynı adrese baskın yapmıştı. Yapılan baskında bina girişinden itibaren polisin karşısına 7 kapı çıkmıştı. Ekipler yaklaşık 4 saatte kapıları kırarak kültür merkezine girmiş, içeriye ulaştıklarında ise bazı yanmış doküman ve yanmış bilgisayarlarla karşılaşmıştı. Delillerin yakılarak yok edileceğini düşünen polisin, bu sabah aynı sorunla karşılaşmamak için itfaiyeden yardım alarak kültür merkezinin camından içeriye girdiği belirtildi.
 
GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA GRUP YORUMUN BAZI ÜYELERİ VE AVUKATLAR VAR
 
Avukat Taylan Tanay'ın da aralarında bulunduğu 15 avukatın gözaltına alındığı operasyon kapsamında Çağdaş Hukukçular Dernek Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın da arandığı öğrenildi. Operasyonlarda gözaltına alınanlar arasında, Grup Yorum üyesi olduğu iddia edilen 10 kişinin de bulunduğu öğrenildi.
 
7 İLDE DAHA OPERASYON YAPILDI
 
DHKP-C'ye yönelik Ankara,Hatay, Kocaeli, Bursa, Antalya, İzmir ve Muğla'da da operasyonların düzenlendiği öğrenilirken, İstanbul ve bu illerde gözaltına alınan şüphelilerin toplam sayısının 97 kişi olduğu öğrenildi.

DHA