İSTANBUL'da tüm VAPUR seferleri iptal !...

MARMARA Bölgesi'nde etkili olan ve lodos, ağaçların sökülmesine, işyerlerinin çatılarının uçmasına neden oldu. Bursa'da, bir işyerinin uçan demir çatısı tramvay tellerine zarar verince ulaşım aksadı.

İSTANBULda tüm VAPUR seferleri iptal !...
31 Ocak 2015 Cumartesi 11:17 tarihinde eklendi.
Lodos etkisini her geçen saat artırıyor. İstanbul'da tüm vapur seferleri fırtınanın şiddetini artırması üzerine iptal edildi.
 
MARMARA Bölgesi'nde etkili olan ve lodos, ağaçların sökülmesine, işyerlerinin çatılarının uçmasına neden oldu. Bursa'da, bir işyerinin uçan demir çatısı tramvay tellerine zarar verince ulaşım aksadı.
 
Bursa'da dün akşam etkili olan lodos, sabah saatlerinde hızını 60 kilometreye kadar çıkardı. Özellikle Merkez Yıldırım ve Osmangazi İlçeleri'nde çok sayıda ağacı kırılıp sökülmesine neden olan lodos, sinyalizasyon lambalarını devirdi, çöp konteynerlarını yıktı. Sabah saatlerinde kent meydanında bir işyerinin uçan demirden yapılan çatısı, kent içi ulaşımın yükünü çeken İpekböceği adı verilen tramvay sisteminin elektrik tellerine düşünce seferler yapılamadı. Karbonmonoksit gazından 4 kişinin zehirlendiği lodos, kafasına kremit düşen bir kişininde yaralanmasına neden oldu. 
 
Şiddetli lodos, Bursa'da İstanbul ile karşılıklı olarak yapılan deniz otobüsü ve feribot seferlerinide iptal etti. BURULAŞ Genel Müdürü Levent Fidansoy, Mudanya'dan, İstabul Kabataş'a bugün ve yarın karşılıklı olarak yapılacak olan deniz otobüsü seferlerinin iptal edildiğini açıkladı. İDO ise bugün akşam saatlerine kadar feribot ve deniz otobüsü çalışmayacağını duyurdu. 
 
Bu arada fırtına nedeniyle teleferik işletmesi dün den itibaren sömestre tatili nedeniyle hareketlilik yaşayan Uludağ'a yolcu taşıyamıyor. Teleferik, pazartesi gününe kadar seferlerin iptal edildiğini açıkladı.
 
Çanakkale'de kuvvetli lodos deniz ulaşımını olumsuz etkiliyor
 
Çanakkale Boğazı ve Kuzey Ege'de etkili olan kuvvetli lodos deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Avrupa yakasına ulaşım sadece Çanakkale-Eceabat ve Çanakkale- Kilitbahir hatlarından güçlükle sağlanıyor. 
Dün akşam saatlerinden itibaren Çanakkale ve çevresinde fırtına şeklinde esen lodos, en çok deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Kuzey Ege'de cuma gününden itibaren üç gün iptal edilen Geyikli-Bozcaada ve Kabatepe-Gökçeada seferlerinin yanı sıra Çanakkale Boğazı'nda da seferler aksadı. Boğazda 60 kilometre hızla esen fırtına dolayısıyla 00.30 itibariyle Lapseki-Gelibolu ile Çardak-Gelibolu arasındaki deniz ulaşımı durdu. Deniz yolunu kullanarak Avrupa Yakası'na İstanbul ve Trakya yönüne gitmek isteyen sürücüler, Çanakkale- Eceabat hattına yönlendirildi.
 
ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU
 
Gece boyu sadece Çanakkale-Eceabat hattında saatsiz olarak seferler yapıldı. Bu hattı kullanmak isteyen özellikle ağır tonajlı araçlar iskele ve şehir içinde uzun kuyruklar oluşturdu. Demircioğlu Caddesi'ne sıralanan araçlar geçiş yapmak için beklemeye başladı. Sabahın erken saatlerinde Çanakkale-Kilitbahir hattının da açılması kuyrukları eritti. Şuan için kentte sadece Çanakkale- Eceabat ile Çanakkale Kilitbahir hatlarının çalıştığı belirtildi. Meteoroloji'den alınan bilgiye göre fırtınanın gün boyu etkisini sürdüreceği öğrenildi. 

DHA