İstanbul'da yapılan kontrolde radyoaktif maddeye rastlanmadı

THY’den yapılan açıklama şöyle: “Türk Hava Yolları’nın 28 Mayıs tarihli ve TK716 sefer sayılı İstanbul-Delhi seferiyle taşınan tıbbi içerikli malzeme paketi üzerinde ıslaklık görülmüş ve ilgili kargo bunun üzerine Delhi’de resmi otoritelerce radyoaktif sızıntı şüphesiyle incelemeye alınmıştır.

İstanbulda yapılan kontrolde radyoaktif maddeye rastlanmadı
29 Mayıs 2015 Cuma 13:42 tarihinde eklendi.
 
THY’den yapılan açıklama şöyle: “Türk Hava Yolları’nın 28 Mayıs tarihli ve TK716 sefer sayılı İstanbul-Delhi seferiyle taşınan tıbbi içerikli malzeme paketi üzerinde ıslaklık görülmüş ve ilgili kargo bunun üzerine Delhi’de resmi otoritelerce radyoaktif sızıntı şüphesiyle incelemeye alınmıştır.Bilginin tarafımıza ulaşmasıyla birlikte, İstanbul’a dönen uçakta inişin ardından kargo ve teknik birimlerimizce gerekli kontrol ve radyasyon ölçümü yapılmış ve herhangi bir bulguya rastlanmamıştır. Konuyla ilgili resmi makamlara tarafımızca gerekli bilgilendirmeler yapılmıştır.”
 
Yeni Delhi Havalimanı'nda 28 Mayıs günü meydana gelen olayda apronda görülen sızıntı üzerine yapılan araştırmada, bu malzemenin THY uçağından aktığı tespit edildi denilmişti. Bunun üzerine yer hizmetleri çalışanları hemen havalimanı yetkililerine bilgi verdi. Kısa süre sonra Ulusal Acil Durum Ekipleri havalimanı apronuna girerek inceleme yaptı. Ekip sorumlusunun verdiği bilgiye göre, THY uçağında taşınan kargonun Yeni Delhi’de bulunan Fortis Hastanesi’ne gittiği belirtildi. Bunun üzerine hastane yetkilileri de havalimanına çağırıldı. Hindistan İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ise durumun kontrol altında olduğu bildirildi şeklinde haberler çıkmıştı.

DHA