İstanbul'u bu hesap yaktı!

National Geographic adlı TV kanalında gündeme getiren sunucu Conor Woodman’ın ‘’Dolandırıcılar Şehri’’ adlı programı için cezaya gerek görülmedi.

İstanbulu bu hesap yaktı!
03 Mart 2013 Pazar 09:45 tarihinde eklendi.

 

İstanbul Beyoğlu’ndaki bir barda 2 biraya bin 700 lira hesap ödeyen ve bu konuyu National Geographic adlı TV kanalında gündeme getiren sunucu Conor Woodman’ın ‘’Dolandırıcılar Şehri’’ adlı programı için cezaya gerek görülmedi.
 
RTÜK toplantısında Digitürk içinde izlenebilen kanalda, 8 Aralık 2012 günü yayınlanan ‘’Dolandırıcılar Şehri’’ adlı program ele alındı. Yapımcının dünyanın farklı kentlerindeki olayları gündeme getirdiği, özellikle İstanbul’u kötülemediği, dolandırıcılığa karşı tedbir için yetkililere çağrı amacı taşıdığı sonucuna varıldı. Bu nedenle, Digitürk-National Geographic kanalına ceza verilmesine gerek görülmedi.
 
DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK
 
Woodman, gizli kameranın da kullanıldığı programın İstanbul’u ele alan bölümünde, İstiklal caddesinde dolaşırken bir ‘’Hanutçu’’ ile tanışıyor ve birlikte bara gidiyor. Barda yanına gelen kadına içki de ısmarlayan Woodman, iki bira için bin 700 lira hesap gelince itiraz ediyor. Ancak tehdit ediliyor ve bar görevlileri ile birlikte ATM cihazına gidip para çekerek, hesabı ödemek zorunda kalıyor.
 
Woodman’ın bu olayı konu aldığı program National Geographic adlı TV kanalında yayınlanınca, Beyoğlu'nda bulunan Grand Hisar Bar'a polis baskını yapılmış ve çalışanlar, ‘’Yağma’’ suçlamasıyla gözaltına alınmıştı. İşletmeye belediyece para cezası kesilmesine rağmen, aynı barda daha sonra da, Kanadalı bir turiste bir bira için bin 500 lira hesap çıkarılmıştı.