İstanbul'u sis bastı, vapur seferleri iptal

İstanbul'da sis etkili olmaya devam ediyor. Sis nedeniyle İstanbul Boğazı geceyarsı deniz trafiğine kapatıldı. 15 Temmuz Şehitler köprüsünde sis nedeniyle sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı. s

İstanbulu sis bastı, vapur seferleri iptal
11 Mart 2018 Pazar 09:03 tarihinde eklendi.
İstanbul'da sis etkili olmaya devam ediyor. Sis nedeniyle İstanbul Boğazı geceyarsı deniz trafiğine kapatıldı. 15 Temmuz Şehitler köprüsünde sis nedeniyle sürücüler zaman zaman zor anlar yaşadı.  
 
 
Eminönünde sabaha karşı balık tutmaya gelen vatandaşlar ve Üsküdar sahilinde ateş  yakarak çay ve kahvelerini yudumlayarak sis keyfini çıkarmaya çalıştı. TEM Otoyolu ve D-100 Karayolunda sis nedeniyle sürücülere dikkatli olmaları konusunda uyarılar yapıldı. Gece saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte Üsküdar sahiline gelen Erhan Demirtaş, “Arkadaşlarla beraber Trabzondan geldik bu sisli havayı yaşamak için boğaza karşı ateş eşliğinde ısınıyoruz. Keyfimiz yerinde, çayımızı yudumluyoruz, zaten karşıda kız kulesini görüyorsunuz, sisli kapanmış durumda açılmasını bekliyoruz, bu anı sabaha karşı yaşamak istiyoruz" diye konuştu.
 
 
 
DENİZ ULAŞIMINA SİS ENGELİ DEVAM EDİYOR 
 
 
İstanbul Boğazı'nda dünden beri etkili olan sis deniz ulaşımını olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yoğun sis nedeniyle Şehir Hatları tüm vapur seferleri dünden beri yapılamıyor.  İDO'nun Pendik-Yalova seferleri BUDO'nun da Bursa-İstanbul seferleri karşılıklı yapılamıyor. İstanbul Boğazı da sis nedeniyle çift yönlü gemi trafiğine gece yarısından sonra kapandı. 
 
İstanbul'da dünden beri etkili olan sis hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sis nedeniyle, vapur ve tekne seferleri bu sabah da yapılamadı. İDO ve BUDO'nun seferleri de iptal edilirken boğaz ve çevresinde etkili olan ses nedeniyle köprü neredeyse görülemiyor.
 
Beşiktaş'ta, tekneye binerek Anadolu Yakasına geçmek isteyen vatandaşlar, seferlerin yapılamayacağı haberini alınca alternatif ulaşım yollarını tercih etmek zorunda kaldı. 
 
 
İDO'nun iptal edilen seferleri
 
Pendik-Yalova 09:00 
 
Yalova-Pendik  09:00
 
BUDO'nun iptal edilen seferleri
 
09:00 Bursa (Mudanya) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) 
 
09:00 Bursa (Mudanya) - Armutlu (İhlas) 
 
09:30 Armutlu (İhlas) - İstanbul (Eminönü/Sirkeci) 
 
10:30 İstanbul (Büyükçekmece) - Bursa (Mudanya)  Murat DELİKLİTAŞ-Özgür EREN - Murat SOLAK -Ramazan EĞRİ-İSTANBUL DHA
 
 
 
VAPUR SEFERLERİ NORMALE DÖNDÜ
 
İstanbul Boğazı'nda dünden beri etkili olan sis nedeniyle yapılamayan Şehir Hatları seferleri normale döndü. Yapılan açıklamada seferlerin 10.30 itibariyle yapılmaya başlandığı bildirildi. 

DHA