İstanbul'un Kamerunlu dolandırıcıları

İstanbul'da ellerindeki beyaz kağıtları 100 dolarlık banknotlara çevireceklerini söyleyerek işadamı İ.Y'nin 80 bin Euro'sunu çalan Kamerun uyruklu iki dolandırıcı, polis tarafından yakalandı.

İstanbulun Kamerunlu dolandırıcıları
08 Ekim 2015 Perşembe 13:00 tarihinde eklendi, 1.586 kez okundu.
İstanbul'da ellerindeki beyaz kağıtları 100 dolarlık banknotlara çevireceklerini söyleyerek işadamı İ.Y'nin 80 bin Euro'sunu çalan Kamerun uyruklu iki dolandırıcı, polis tarafından yakalandı. Dolandırıcıların işadamını 80 bin Euro'yu iki gün sonra iki katı olarak geri vereceklerini söyleyerek kandırdıkları belirledi.
 
Polise başvuran işadamı İ.Y., kendilerini Kamerun uyruklu olarak tanıtan kişilere yaklaşık 80 bin Euro kaptırdığını söyleyerek şikâyetçi oldu. İ.Y. şikayet dilekçesinde şüphelilerle Eminönü'nde tanıştığını söyleyerek "Türkiye'de yatırım yapmak istediklerini ancak ülkelerinden buraya para havale edemediklerini söylediler. Parayı beyaz kağıt görünümünde getirdiklerini anlattılar. Buradaki konsolosluklarından alacakları özel bir solüsyonla yıkanınca kağıtların para haline geldiğini anlatılar. Hatta bir deneme yaptılar ve beyaz kağıt, kısa sürede dolar haline geldi. Ben de önce 70 bin Euro ardından da 9 bin 100 Euro daha verdim. İki gün sonra paranın iki katını bana vereceklerdi" dedi.
 
Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, işadamından şüphelileri bir kez daha aramasını ve yüklü miktarda para bulduğunu söylemesini istedi. Hazırlanan plan gereği şüphelilere Taksim'de bir otelde buluşmak için anlaşıldı. Polisin güvenlik önlemi aldığı otele gelen Kamerun uyruklu Naoussi Soh D.(38) ile Sufeu Naoussi Z.(37), parayı almaya hazırlanırken gözaltına alındı.
 
Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilen şüpheliler, tercüman aracılığı ile sorgulandı. Şüphelilerin Kamerun uyruklu oldukları, turist pasaportu ile Türkiye'ye giriş yaptıkları öğrenildi. Şüphelilerin vize sürelerinin dolduğu ve kaçak olarak İstanbul'da kalmaya devam ettikleri belirtildi.

DHA