İşte 2020 Olimpiyat timi

Uluslararası spor yüzümüz Fatih Terim, 2020 Olimpiyat Oyunları'nın İstanbul'a verilmesi için kozumuz olup, Türkiye'nin tanıtımını yapacak

İşte 2020 Olimpiyat timi
30 Kasım 2011 Çarşamba 11:12 tarihinde eklendi.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan 2020 Olimpiyat Oyunları aday adaylığımız için Şubat 2012'de resmi başvurumuzu yapacağız. Adaylık başvuru kitapçığını Uluslararası Olimpiyat Komitesi'ne sunduktan sonra ise Mayıs'ta İstanbul'un aday şehirler içinde yer alıp almayacağı kesinleşecek.
TÜRKİYE Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), tüm dünyada kulis faaliyetlerinde yer alması için geniş bir yelpaze belirledi. Türkiye'nin dünyaca tanınan sanattan spora, iş dünyasından edebiyatçılarımıza kadar önemli yüzleri, kulis faaliyetlerinde kullanılmak isteniyor. Sanatta, iş dünyasında ya da edebiyatçılarımızda sorun yok. Tek problemli kesim ise spor...
 
İŞTE ELÇİLERİMİZ
TMOK, tekvandoda tam üç kez dünya şampiyonu olan Bahri Tanrıkulu dışında İngilizce bilen faal sporcu bulamadı. Bunun üzerine G.Saray Teknik Direktörü Fatih Terim'den yardım istenmesi kararı alındı.
FATİH Terim'in dışında tanıtım faaliyetlerinde yer alması planlanan isimler arasında sanatçılar ön plana çıkıyor. Eğer teklifleri kabul ederlerse Tarkan, Sertap Erener, Hadise, Orhan Pamuk ve Hakan Şükür olimpiyat elçisi olacak.
 
TMOK, Naim Süleymanoğlu, Halil Mutlu, Hamza Yerlikaya, Şeref Eroğlu, İbrahim Kutluay, Mehmet Okur, Hidayet Türkoğlu gibi isimlerden de faydalanmak amacında.

Akşam