İşte ABD'yi sarsan o kadın

ABD Merkezi Haberalma Örgütü (CIA) Direktörü David Petraeus, görevinden istifa etti

İşte ABDyi sarsan o kadın
10 Kasım 2012 Cumartesi 10:02 tarihinde eklendi, 1.408 kez okundu.

 

David Patreus, istifa mektubunda, “37 yıllık evliliğimin ardından yanlış bir ilişki yaşadım. Bu bizimki gibi bir kurum için kabul edilemez” dedi.
 
ABD Merkezi Haberalma Örgütü CIA'nın Başkanı David Petraeus'un görevinden istifa etmesine yol açan, evlilik dışı ilişki yaşadığı kadının, Petraeus'un da biyografisini yazan Amerikalı ünlü yazar Paula Broadwell olduğu ortaya çıktı.
 
Seçim heyecanın geride bırakan ABD’de başkent Washington, rahat bir soluk almadan bomba gibi bir istifayla sarsıldı. Dünyanın en etkili istihbarat servilerinden CIA’in Başkanı David Petraeus, dün ani bir kararla istifa mektubunu Başkan Barack Obama’ya sundu. 60 yaşındaki Petraeus’un bu kararı şaşkınlık yaratırken, kararın gerekçesi ikinci büyük şok oldu. 
 
‘Yaptığım kabul edilemez’ 
 
Petraeus CIA çalışanlarına gönderdiği e-postada ‘yaşadığı evlilik dışı ilişki nedeniyle, temsil ettiği kurumun saygınlığını lekelememek adına’ görevinden ayrılmak istediğini belirtti. Petraeus, mektubunda şu ifadeleri kullandı: “37 yıllık evliliğimin ardından, böyle bir ilişki yaşayarak kesinlikle yanlış bir karar verdim. Bu davranışım, bir eş için de, bizimki gibi bir kurum için de kabul edilemez. Sayın Başkan istifamı kabul etti.” Ulusal İstihbarat Direktörü James Clapper da “Dave’in ayrılma kararı ulusumuzun en saygın memurlarından birinin kaybıdır” diye konuştu. 
 
En saygın generallerdendi
 
Irak ve Afganistan’daki ABD birliklerinin uzun süre komutanlığını yapan Petraeus, Amerikan ordusu içinde en çok saygı gören generaller arasındaydı. Geçen yıl eylül ayında Başkan Obama tarafından CIA başkanlığına getirildiğinde de gerek siyaset dünyasından gerekse halktan büyük destek görmüştü. Özellikle Arap ülkelerinde yaşanan isyan dalgası sırasındaki çalışmaları, kamera önüne fazla çıkmadan sessiz bir şekilde işlerini başarıyla yürütmesi nedeniyle Obama’nın da büyük takdirini kazanmıştı. 
 
Seçimden galibiyetle çıkan Obama’nın Petraeus’u CIA Başkanlığı’ndan, ülkedeki tüm istihbarat kurumlarının koordinasyonunu sağlayan Ulusal İstihbarat Direktörü konumuna terfi ettireceği de söylentiler arasındaydı. 
 
Yerine Morrell geçecek 
 
Amerikan NBC televizyonu, Petraeus’un yerine yardımcısı Mike Morrell’in getirileceğini duyurdu. 
Öte yandan Obama yaptığı yazılı açıklamada, ”Petraeus, kariyeri boyunca hizmetleriyle ülkemizi daha güvenli ve daha güçlü bir hale getirdi” dedi. Obama, tüm düşünce ve dualarının Petraeus ve eşi Holly Petraeus ile olduğunu ve bu zor günlerinde kendilerine en iyi dileklerini ilettiğini bildirdi.

Vatan Gazetesi