İşte Batuhan'ın yeni takımı

Samet Aybaba tarafından kadro dışı bırakıldıktan sonra sözleşmesi feshedilen Batuhan Karadeniz'in Çin Süper Ligi ekiplerinden Shanghai Shenxin takımına transfer olacağı bildirildi.

İşte Batuhanın yeni takımı
22 Şubat 2013 Cuma 13:05 tarihinde eklendi.

 

Çin medyasında yer alan haberde, Antalya'da hazırlık kampında bulunan Shanghai Shenxin kulübünün 22 yaşındaki Batuhan'ı herhangi bir aksilik çıkmaması durumunda kadroya katmayı planladığı bildirildi. Şanghay kulübünün öncelikli hedefinin Brezilyalı bir forvet olduğu, fakat Brezilyalı oyuncunun kulübü tarafından transferine izin verilmediği ve Shanghai Shenxin ekibinin rotasını Batuhan'a çevirdiği belirtildi.
 
ÇİNLİ TEKNİK DİREKTÖRDEN TAM NOT
 
 Türk forvet Batuhan'ın takımla birlikte birkaç gündür deneme antrenmanlarına çıktığı ifade edilen haberde, Çinli teknik direktörün Batuhan'ın performansından memnun olduğu, futbolcunun menajerinin Şanghay'a kulüp yetkilileri ile görüşmeye gittiği ve iki tarafın anlaşmasının yakın olduğu aktarıldı.
 
TÜRKİYE'NİN YENİ HAKAN ŞÜKÜR'Ü
 
Shanghai Shenxin kulübü tarafından yapılan açıklamada, futbolcunun genç yaşına rağmen Türkiye A Milli takımında görev aldığı ve Türkiye'nin yeni Hakan Şükür'ü olarak lanse edildiği kaydedildi.
 
Çin basınında Batuhan ile ilgili ayrıca, 1991 doğumlu forvetin 1.92 boyunda ve 94 kilo olduğu, özellikle kafa toplarında çok etkileyici performans gösterdiğine değinildi. 2007 yılında daha 16 yaşında iken Beşiktaş ile ilk lig maçına çıktığına vurgu yapılırken, Beşiktaş dışında Eskişehir kulübünde de top koşturduğu belirtildi.
 
ÇİN LİGİNDE TOP KOŞTURAN İKİNCİ MİLLİ OYUNCU OLACAK
 
Batuhan Karadeniz'in transferi gerçekleşecek olursa, Çin liginde forma giyen ikinci Türk futbolcu olacak. Çin Süper Ligi'nde ter döken ilk Türk futbolcu 2004 yılının devre arasında Beşiktaş'tan olaylı bir şekilde ayrılan Ahmet Dursun olmuştu. Ahmet Dursun, TİANJİN Teda takımına transfer olmuş ve yarım sezon boyunca Çin ekibinde mücadele etmişti.
 
SHANGHAİ SHENXİN
 
2003 yılında kurulan Shanghai Shenxin kulubü, 2010 yılından beri Çin Süper Ligi'nde mücadele ediyor. Üç sezonluk Süper Lig macerasında parlak sonuçlara imza atamayan kulüp, ligde kümede kalma mücadelesi veriyor.

CİHAN