İşte Berlin Kaplanı

Ata Demirer’in senaryosunu kaleme aldığı ve başrolünü üstlendiği, 'Berlin Kaplanı' isimli sinema filminin çekimlerine başladı.

İşte Berlin Kaplanı
05 Ekim 2011 Çarşamba 10:30 tarihinde eklendi, 1.072 kez okundu.

 

Ata Demirer yeni filmi 'Berlin Kaplanı'nın çekimlerine başladı. Demirer’in, “Ayhan Kaplan” isimli bir boksörü canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda, Tarık Ünlüoğlu, Necati Bilgiç, Nihal Yalçın, Özlem Türkad ve Cemil Özbayer bulunuyor. Yönetmen koltuğunda, Demirer’in Eyyvah Eyvah filmlerinin yönetmenliğini de üstlenen Hakan Algül yer alıyor.
 
Ayhan Kaplan Berlin’de yaşayan, geçimini boksörlük ve bodyguardlık yaparak sağlayan bir Türk vatandaşıdır. Ayhan (Ata Demirer) ve antrenörü Cemal (Tarık Ünlüoğlu) için işler pek yolunda gitmemektedir. İkisi de artık hayattan bir mucize beklemektedir. Filmimiz olası bir mucize ihtimalini anlatmaktadır.
 
Filmin Berlin sahnelerinde 1000’in üzerinde Alman figüran ve Almanya’da yaşayan Türk oyuncular ile birlikte Alman oyuncular da rol aldı. Almanya’daki çekimler için Türkiye’den giden ana kadro, bir Alman Prodüksiyon ekibi ile çalıştı. “Berlin Kaplanı” nın çekimleri önümüzdeki haftalarda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde devam edecek.
 
'ÖZGÜN BİR SENARYODUR'
Ata Demirer, son günlerde medyada filmine dair yer alan haberlere ilişkin ise “Berlin Kaplanı, adlı senaryom Berlin’de yaşayan ve geçimini boksörlük yaparak sağlayan Ayhan Kaplan’ın hikayesidir. Tıpkı Eyyvah Eyvah’lardaki Hüseyin Badem gibi bahsi geçen karakter ve filmdeki diğer karakterler kendi yarattığım karakterlerdir. Bu iddialardan anladığım, bahsi geçen proje ile filmime koyduğum isim olan “Kaplan Hayvanı” dışında bir benzerlik taşımamaktadır.” dedi.
 
Filmin yapım şirketi Bkm Film de iddiaların tamamen asılsız olduğunu, söz konusu yalan iddia ve haberlerin devamı halinde tüm kişi, kurum ve kuruluşlar nezninde yasal işlem yapılacağını belirtti.