İşte Bin Ladin'in son sözleri

Time dergisi, El Kaide'nin eski lideri Usame bin Ladin'in son sözlerini yayımladı. Haberde Bin Ladin'in son olarak dört eşinden biri olan Emel'le konuştuğu belirtildi.

İşte Bin Ladinin son sözleri
27 Nisan 2012 Cuma 13:54 tarihinde eklendi, 1.007 kez okundu.

Dünyaca ünlü Amerikan haber dergisi Time, bu haftaki sayısında, Pakistan'da gizlice yaşadığı evinde öldürülmesiyle sonuçlanan son günlerine ilişkin çarpıcı ayrıntıları ele aldı.

 
Dergi, radikal İslamcı El Kaide örgütünün eski liderinin son sözlerine de yer verdi. Time'a göre, ABD'lilerin Abbottabad'daki evde operasyon başlattığı 2 Mayıs 2011 sabahı silah ve patlama sesleri duyulduğunda, Bin Ladin'in 20 yaşındaki kızı Meryem, telaşla üst kata çıktı ve babasına ne olduğunu sordu. El Kaide lideri kızına, "Aşağı in ve yatağına geri dön" emri verdi.
 
Bin Ladin daha sonra, evde bulunan dört eşinden biri olan Emel'e döndü ve son sözlerini söyledi: "Işığı yak."
 
Ancak Bin Ladin'in bu isteği yerine gelmedi, zira evde bulunan güvenlik görevlilerinden biri, operasyon başlayınca güvenlik amaçlı olarak evin elektrik şalterini kapatmıştı. Ardından da operasyon gerçekleştirildi ve Bin Ladin ölü olarak ele geçirildi.
 
Bu arada Pakistan, Bin Ladin’in üç eşi ile 11 çocuğunun Suudi Arabistan’a sınırdışı etti. Bin Ladin’in ikisi Suudi Arabistanlı, biri Yemenli üç eşi ile çocuklarının başkent İslamabad’da gözetim altında tutuldukları evden alınarak havaalanına getirildi ve kendilerini bekleyen uçağa bindirilerek sınırdışı edildi.
 
PANETTA'NIN BİLGİ NOTU
Time dergisi bu sayısında ayrıca, ABD Başkanı Barack Obama'nın operasyon kararı verdiği gün, CIA'in o dönemki başkanı Leon Panetta'nın bu konuyla ilgili olarak düştüğü notun bir nüshasını da yayımladı. Artık Savunma Bakanı olan Panetta'nın 29 Nisan 2011 tarihli notunda şu ifadeler yer alıyor:
 
Nisan 29, 2011, saat 10.30
Tom Donilon'dan bir telefon geldi. Donilon, Başkan'ın, AC1 (Abbottabad'daki eve verilen kod ad) konusundaki kararını verdiğini aktardı. Karar, operasyonu düzenlemek yönündeydi. Zamanlama, operasyonel karar alımı ve kontrol Amiral McRaven'ın yetkisinde. Operasyon onayı, Başkan'a sunulan risk raporu üzerinden alındı. Bunun dışında yeni riskler tespit edilmesi durumunda, bunlar yeniden Başkan'a, üzerlerinde düşünmesi için iletilecek. Emir, gidip Bin Ladin'i almak ve eğer orada değilse çıkıp gitmek şeklinde. Bu bilgiler saat 10.45'te Amiral McRaven'a nakledildi.