İşte Büyükanıt'ın ifadesi

Yaşar Büyükanıt: senaryolar yaratır, oynarsınız ama bu o ülkeye taarruz edeceğiniz anlamına gelmez'

İşte Büyükanıtın ifadesi
02 Mart 2012 Cuma 14:20 tarihinde eklendi, 1.363 kez okundu.

''Balyoz Planı'' davası kapsamında tanık olarak dinlenilen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Genelkurmay 2. Başkanı olarak kendisine sunulan seminer sonuç raporunu imzaladığını hatırlatarak, ''Raporu imzalamak, içeriğinin onaylandığı anlamına gelmiyor'' dedi.
    
İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın öğleden sonraki bölümünde tanık olarak emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt salona alındı.
    
Yaşar Büyükanıt, Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken'in, ''İddia edildiği şekilde seminerde yasal olmayan şeylerin konuşulduğu hissine kapıldınız mı-'' şeklindeki sorusu üzerine şunları söyledi:
    
''Seminer planları, harp oyunlarıyla ilgili gözlemcilerin hazırladığı raporlar, üst komutanlıklara sinsileler yoluyla gönderilir. Sonuç raporu, 2003 yılı Mart ayında Genelkurmay 2. Başkanı olarak bana sunuldu. Raporu imzaladım. Raporu imzalamak, içeriğinin onaylandığı anlamına gelmiyor. Raporun Genelkurmay usullerine uygun olup olmadığı, uygun şekilde hazırlanıp hazırlanmadığına bakılır. Raporu imzalayıp Genelkurmay Başkanı'na arz ettim. Bu rutin bir işlemdir.''
    
Emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, raporun içeriğiyle ilgili olarak da şöyle konuştu:
    

''Raporu Genelkurmay Başkanı'na arz etmeden önce hukukçulara incelettik, görüş aldık. İçeriğine bakınca da hukuk dışı herhangi bir şey olmadığı kanaatine varıldı. Savaş kapsamında senaryolar yaratır, oynarsınız ama bu o ülkeye taarruz edeceksiniz anlamına gelmez. Bu kapsamda olduğunu söyleyebilirim. Raporlarda alınan tedbirler olabilir. Bu raporu bu kapsamda bir belge olarak görebiliriz.''