İşte Çukurca'daki operasyonun fotoğrafları

Karataş Jandarma Sınır Karakolu'na, saldırı hazırlığı içerisinde olan ve 14'ü öldürülen PKK'lılara yönelik yapılan operasyonun fotoğraflarını dağıttı.

İşte Çukurcadaki operasyonun fotoğrafları
10 Ocak 2013 Perşembe 09:34 tarihinde eklendi, 2.131 kez okundu.

HAKKARİ İl Jandarma Alay Komutanlığı, Çukurca ilçesinin 20'nci Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı'na bağlı Karataş Jandarma Sınır Karakolu'na, saldırı hazırlığı içerisinde olan ve 14'ü öldürülen PKK'lılara yönelik yapılan operasyonun fotoğraflarını dağıttı. Fotoğraflarda operasyonda askerler tarafından ele geçirilen mühimmatlar bulunuyor. 



 
Hakkari'nin Çukurca İlçesi Irak sınırında bulunan Karataş Jandarma Sınır Karakolu'na 3 gün önce saldırı hazırlığında olan kalabalık bir grup PKK'lı önceden gece görüş sistemleriyle tespit edildi. Ardından çıkan çatışmada ve sonrasında başlatılan operasyonda 1 uzman çavuş şehit olurken, 2 asker de hafif şekilde yaralanmıştı.

Hakkari Valiliği, operasyonda 14 PKK'lının da öldürüldüğünü açıkladı. İl Jandarma Alay Komutanlığı yapılan operasyon sonrası ele geçirilen mühimmatın fotoğraflarını basın bürolarına dağıttı. Fotoğraflarda öldürülen PKK'lıların üzerinde bulunan mühimmat ve operasyona katılan kar kıyafetli özel eğitimli birlikler bulunuyor. 

DHA