İşte Cüneyt Çakır'ın notu!

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında Süper Lig'in 33. haftasında Kadıköy'de oynanan ve ev sahibi ekibin 2-1 üstünlüğü ile sonuçlanan karşılaşmanın hakemi Cüneyt Çakır'ın performansı maçın gözlemcisi tarafından olumlu not aldığı öğrenildi.

İşte Cüneyt Çakırın notu!
13 Mayıs 2013 Pazartesi 15:31 tarihinde eklendi.

 

Derbi sonrası maçın gözlemcisi Abdurrahim Arıcı'nın FIFA kokartlı Cüneyt Çakır için verdiği notun -verimli bir maç yönettiği anlamına gelen- 8.4 olduğu öğrenildi.
 
Karşılaşmada 5 sarı 2 kırmızı kart çıkaran Cüneyt Çakır için gözlemcinin yazdığı raporda şu bilgiler yer alıyor;
 
HAMİT'E FAUL VAR
 
Golden yaklaşık 3 pozisyon önce Hamit Altıntop'a yapılan ve Çakır'ın devam ettirdiği müdahele faul. Ancak golden yaklaşık 1 dakika önce olduğu için skoru direkt etkilemiyor.
 
WEBO'NUN GOLÜ NİZAMİ
 
Fenerbahçe'nin Webo ile 36. dakikada bulduğu 2. golde Kamerunlu futbolcunun önünde koşan Eboue'ye temas yapmasına rağmen rakibini bozmuyor ve bu nedenle gol nizami. Ayrıca Eboue'nin kalçasını dışarı çıkartıyor ve kendini koşan rakibinin önüne atıyor.
 
KUYT'IN POZİSYONU PENALTI DEĞİL
 
Fenerbahçeli Dirk Kuyt'ın Riera'nın müdahelesi ile yerde kaldığı pozisyonda penaltı söz konusu değil. Kuyt ayağını rakibine takıyor ve düşüyor.
 
DEPLASMAN TAKIMINA PENALTI KARARI
 
Gözlemci ayrıca Cüneyt Çakır'ın genel olarak oyunun kontrolünü elinde bulundurduğunu belirtti. Galatasaray'ın golü öncesi Gökhan Gönül'ün elle topa dokunmasında sonrası penaltı nopktasını göstermesinin çok başarılı bir karar olduğu ve özellikle deplasman takımı lehine böyle bir karar verilmesinin de ayrı bir başarı olduğu kaydedildi.
 
VOLKAN VE SABRİ'YE KIRMIZI KART
 
Volkan ile Sabri'nin maç sonuna doğru birbirine girdiği pozsiyonda ise Çakır'ın tereddütsüz çıkardığı kırmızı karltarın da çok başarılı kararlar olduğu yazıldı.
 
YANLIŞ KARARLAR
 
Gözlemcinin raporunda Çakır'ın maç boyunca 2 faul ve 1 ofsayt pozisyonunda yanlış karar verdiği belirtildi.

Akşam