İşte, Davutoğlu'nu medyada isyan ettiren olay

Başbakan Ahmet Davutoğlu, A Haber - ATV ortak yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor.

İşte, Davutoğlunu medyada isyan ettiren olay
20 Mayıs 2015 Çarşamba 00:14 tarihinde eklendi, 1.648 kez okundu.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, A Haber - ATV ortak yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulunuyor.
 
 
Konuşmadan satırbaşları;
 
HDP BİNALARINA SALDIRI
 
-AK Parti'yi suçlamak sorumsuzluktur
 
-HDP şiddete gözlerini kaaptıyor
 
-Bize saldırdıklarında biz kimseyi suçlamadık
 
-Buradan çağrıda bulunuyorum her türlü şiddet eyleminde durduracak eylemde bulunalım
 
-Şimdiden bir kamuoyu algısı oluşturulmak isteniyor. Gelin hep birlikte şiddeti telin edelim. Ortak bir tavır alalım
 
-Diğer partilerin ümitleri olmayınca çok kolay vaatte bulunuyorlar.
 
-Diğer partiler iktidar olmak istemiyor
 
- Birinci olmazsam siyasetin anlamı olmaz
 
-AK Parti'yi engellemek istiyorlar
 
-Siyasetimizi HDP'ye göre belirlemeyiz
 
-Halk bizi teveccühle karşılıyor
 
-Koalisyonlardan asla başarı çıkmadı
 
-Her şeyde AK Pariti2nin getirdiği bir vizyon var. Bunun karşısında siyaset üretemeyen AK Parti'yi takip eden veya taklit eden tali partiler var.
 
- Darbe demiyorum ama darbemsi bir takım faaliyetler olabilir biz bunun için her türlü tedbirimiz aldık
 
- Başarı kıstasımız iktidar olmaktır. Şu anda elimizdeki anketlere göre bu konuda bir sıkıntımız yok. En güçlü bir iktidarı kurmak istiyoruz.
 
- 17-25 Aralık'ta dönemin Başbakanı şekliden darbemsi bir teşebbüste bulundular. Darbeye dönüşmedi çünkü karşılarında dik duran dirayetli bir yönetim çıktı.
 
- Türkiye'de her zaman buna benzer teşebbüsler olur Çünkü Türkiye çok önemli bir ülke ama başarılı olamazlar. Denemeler olabilir ancak bu teşebbüsler mutlaka akamete uğrar.
 
-AK Parti'nin özne olduğu bir Türkiye resmini değiştirme çabasında olan girişimler var. Kırılgan bir Türkiye yaratmak istiyorlar. Bize en çok zarar verecek bir şey budur.
 
-Bize medya bir tür ayar vermeye çabalıyor ama Türkiye artık eski Türkiye değil.
 
-Medya eleştirsin ama yönetmeye kalkmasın
 
-Türkiye 90'ların Türkiyesi değil.
 
- Başsavcıya yapılan saldırı aynı 2007'de yapılan Danıştay'a yapılan saldırı gibidir. Bu saldırı da seçimleri etkilemek amacıyla yapıldı.
 
-Biz HDP'nin Türkiyelileşmesine destek veriyoruz ama Türkiyelileşiyoruz diye Türkiyeli maskesinin ardında başka terör örgütlerinden talimat almamalı.
 
'ÇATI ADAY DENEMESİ BİR SİSİ DENEMESİDİR'
 
330 ve daha yukarısı bir milletvekili sayısı olması için çalışıyoruz. Sivil bir anayasayı yapabilecek bir güce ulaşmak için gece gündüz çalışıyoruz. Biz darbe defterini kapatan partiyiz. Türkiye'de artık bir kesimin isteği üzerine iktidar değişimi olmayacak. Darbe denemeleri söndürebilecek bir AK Parti gücü var.
 
Açık söyleyeyim çatı aday denemesi bir Sisi denemesidir. Bunu Ekmeleddin Bey üzerinden söylemiyorum.
 
'BENİ İSYAN ETTİREN OLAY BU'
 
Artık medyanın yönettiği bir siyaset yok. Bir savcı şehit edilmiş, şakağına silah dayanmış bunu terör örgütü yaymak istiyor. Sorumlu bir medya bunun için ne yapar. Cenaze olacağını bildiğimiz için tüm medya kuruluşlarını arattım ve bu resimleri yayınlamamalarını rica ettik.
 
Ertesi gün bu medya organları birinci sayfadan bu resimleri yayınladı. Beni isyan ettiren bu. Bunun üzerine bunları yapanlar için cenazeye gelmesinler dedim. Ve ardından bana hitaben çok ağır yazılar yazıldı. Başsavcının şehit edilmesi bir provokasyondu. Bizim beklentimiz hepimizin ortak tavır almasıydı ama alınmadı.
 
Doğan medyası şehit edilen savcımızın şakağına silah dayanan resimleri yayınlamamış olsaydı bizim hükümetimiz bir tepki gösterir miydi. Ya da 'yüzde 52 ile idam' haberlerini yapmasaydı. DHKP-C örgütünün resmen reklamını yapar gibi şehit sacımızın görüntülerini onların istediği şekilde gazeteye basıyorsunuz. HDP çıkıpta PKK silahı bıraksın dedi mi? Demedi. Peki bu medya organları niye HDP'ye destek veriyor.
 
AK Parti Türkiye'ye çağ atlattı

Sabah