İşte Dolmabahçe'de konuşulanlar

Ali Kırca’nın sunduğu “Siyaset Meydanı” programında Halk Meclisi sözcüleri olarak tanınan dört kişi 28 Ağustos’ta Dolmabahçe’deki ofisinde Başbakan Erdoğan ile Kürt sorununa ilişkin sürpriz bir görüşme yapmıştı.

İşte Dolmabahçede konuşulanlar
31 Ağustos 2011 Çarşamba 09:13 tarihinde eklendi, 1.099 kez okundu.

 

Görüşmeye katılan Sinan Demirez, Taraf gazetesindeki izlenim yazısında Milli Güvenlik Kurulu’nda (MGK) Erdoğan ile 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer arasında geçtiği belirtilen ilginç bir diyaloğa yer verdi. Demirez, şunları aktardı:
 
“Başbakan’ın daha ilk cümlesinde göze çarpan ve çok net hissedilen bir hayal kırıklığı var. 2005 yılında Diyarbakır’da yaptığı milat konuşmasına istinaden, MGK toplantısında Sezer’in ‘niye Kürt sorunu dediniz’ çıkışını sanki çok eski, arkaik çağlardan kalma bir anı gibi anlattı.
 
Başbakan, o MGK’da neden soruna Kürt sorunu dediğini Ak Parti’nin kuruluş bildirgesinden sorunla ilgili 2.5 sayfalık bölümü okuyarak açıklamaya çalışmış. Meselenin daha 7 yıl önce devlet nezdinde sorun olarak bile görülmediği, sırf bu sorunu dile getirdikleri için bile, 2007 seçim kampanyalarında ‘hain’ diye suçlandıkları süreçlerden bahsetti. İşte yaşanan bütün bu gelişmelerden sonra, Kürt hareketinin Ak Parti düşmanı siyasetin kalesi, mıknatısı haline gelmesi ve sanki Erdoğan’ın bu sorunu başlatan lider gibi öfkenin merkezine oturtulması, bu derin hayal kırıklığının en önemli nedeni gibi görünüyor...”