İşte Ersan gerçekleri

Beşiktaş'ın Adanaspor’dan yoğun uğraşlar sonunda bonservisini aldığı Ersan Gülüm Avusturya kampının ilk gününde sakatlanıp sezonu kapatırken, akıllara tek bir soru geldi: “Nasıl oldu da yine aynı dizinden sakatlandı?”

İşte Ersan gerçekleri
07 Temmuz 2011 Perşembe 10:16 tarihinde eklendi, 1.032 kez okundu.

 

GEÇEN sezon oynanan Trabzon maçında sol diz ön çapraz bağlarını kopartan ve bıçak altına yattıktan sonra uzun süre sahalardan uzak kalan genç stoper hakkında türlü türlü senaryolar ortaya atılırken, VATAN sizler için olayın detaylarını su yüzüne çıkartıyor. İşte o gerçekler:
 
HENÜZ 10 yaşındayken geçirdiği trafik kazası Ersan’ın sol dizinde kalıcı hasar bıraktı. O dönem uygulanan uzun tedaviler milli savunmacının futbol oynayacak duruma gelmesini sağlasa da ‘sorunlu dizi’ zamanla gelişen fiziğine ayak uyduramadı.. Yoğun idmanlarla sürekli güçlü tutulan bağlar geçen sezon iflas etti.
 
KENDİNE DİKKAT ETMEDİ
 
APAR topar bıçak altına yatan Ersan için geçen sezon yoğun bir fizyoterapi programı hazırlandı.. Havuz tedavisi, yürüyüşler, koşu, derken eskisine göre toparlanan dizine güvenen genç yetenek tedavisini aksattı.. Doktorların dediklerini harfiyen uygulamayıp özel yaşantısına da dikkat etmeyen Ersan Gülüm, mayıs ve haziran aylarında transferi için sık sık Adana’ya gittiğinden fiziksel olarak arkadaşlarının çok gerisinde kaldı.
 
İDMANDA HIRS YAPTI
 
YENİ sezon hazırlıkları çerçevesinde idmanlarda ön plana çıkmak için canını dişine takan yıldız oyuncuya ne olduysa Avusturya kampında oldu. İlk idmanı yakından takip eden Serdal Adalı ve Cengiz Zülfikaroğlu’na kendisini ispatlamak adına sahada basmadık yer bırakmayan Ersan, sakat dizini çok zorlayınca bir anda yere yığıldı yine aynı bölgeden şanssız şekilde sakatlandı.
 
ADANASPOR 2 MiLYON  ZARARDA
 
G.SARAY’IN da ciddi şekilde ilgilendiği Ersan Adem Gülüm’ün bonservisini Beşiktaş’a veren başkan Bayram Akgül’ün kulübü Adana, milli savunmacının şok sakatlığı sonrası ciddi bir gelirden olacak. Yapılan anlaşma gereği Ersan’ı 4 milyon Euro’ya siyah-beyazlılara veren Akdeniz temsilcisi bu paranın 2 milyon Euro’sunu nakit, geri kalan 2 milyon Euro’sunu ise milli futbolcunun oynadığı maç sayısına göre alacaktı. Ancak kampta yaşanan sıcak gelişme sonrası sezonu kapatan Ersan, en az 6 ay futbol oynayamayacağından Adana 2 milyon Euro’yu ileri bir tarihte alacak.
 
ERSAN DÜN İSTANBUL’A DÖNDÜ
 
ÖTE yandan Avusturya’daki Leogang kampından ayrılan yıldız savunmacı dün tekerlekli sandalyeyle İstanbul’a döndü. Morali bozuk olan ve ağzını bıçak açmayan Ersan gazetecilerin sorularını yanıtsız bırakırken gelecek vadeden futbolcunun kontrollerin ardından 1 hafta içinde yeniden bıçak altına yatacağı öğrenildi.
 
‘Tek suclu sağlık ekibi’
 
BEŞİKTAŞ eski masörü Necati Yücel, kulübün sağlık ekibini kılıçtan geçirdi. Ersan’ın sakatlığını değerlendiren Yücel, Radyospor’a şu açıklamaları yaptı: 
 
“BENCE Ersan’ın yeniden sakatlanmasının en büyük sorumlusu sağlık ekibidir. Sağlık ekibinin raporuyla sahaya çıkıyor. Ön çapraz bağlardan yapılacak ikinci ameliyat, Ersan’ın futbol hayatı için ciddi sorunlar doğurabilir.
 
BEŞİKTAŞ’TA sürekli sağlık sorunları yaşanıyor. Bunlar maalesef sağlık ekibin yetersizliğinden kaynaklanıyor. Yönetim kuruluna verilmek üzere 8 sayfa rapor hazırladım ama bu sümen altı edildi. Delgado, Bobo, Quaresma, Guti, Ekrem Dağ, Ferrari uzun süreli sakatlıklar yaşadı. Bunlar hep oradaki ekibin zayıflığından kaynaklanıyor. Deneyim ve tecrübeleri yok. İsim olarak varlar ama icraat olarak yoklar.”

Vatan Gazetesi