İşte, Fatih Terim'in dudak uçuklatan sözleşmesi

2018 Dünya Kupası'nda iki kritik maça çıkacak olan A Milli Takımımızda teknik direktör Fatih Terim'in özellikle Arda Turan'ı aday kadroya dahil etmemesi tecrübeli teknik adamı adeta hedef tahtası haline getirirken, Ukrayna - İzlanda maçlarından sonra Terim ile yolların ayrılma ihtimali yeni bir gelişme olarak gündeme oturdu.

İşte, Fatih Terimin dudak uçuklatan sözleşmesi
04 Ekim 2016 Salı 16:58 tarihinde eklendi.
TFF İLE YAPILAN O SÖZLEŞME
 
Türk futbolunun önemli ve formda isimleri Arda Turan, Burak Yılmaz, Gökhan Gönül ve Selçuk İnan gibi yıldızlarla ilgili aldığı şok kararın gerekçesi konusunda kamuoyunu tatmin edememesi Terim'i hedef haline getirirken spor medyasının da bir taraftan "giderse faturası ne olurun" hesaplarını yapmaya başladığı bugünlerde tecrübeli teknik adamın TFF ile yaptığı sözleşme ortaya çıktı.4 SAYFA VE 7 MADDEDEDEN
 
OLUŞAN SÖZLEŞME
 
15.11.2013 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu ile Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim arasında imzalanan ve yaklaşık 3 yılı geride kalan 4 sayfa ve 7 maddeden oluşan sözleşme, tarafların tek taraflı fesh halinde birbirlerine tazminat ödemesini ön görüyor.
 
İŞTE SÖZLEŞMEDEKİ O KRİTİK DETAY
 
Sözleşme konusu, sözleşme süresi, ücret ve primler, Türkiye Futbol Direktörünün Görev ve Yükümlülükleri, Sair Hükümler, Fesih ve Tebligat Adresi şeklinde 7 maddeden oluşan sözleşmenin TFF yönetimi tarafından tek taraflı feshi konusunda ilgili madde (6.2) "İşbu sözleşme federasyon tarafından tek taraflı olarak feshedildiği takdirde, Türkiye futbol direktörünün fesih tarihine kadar hak edilmiş ücret ve sair haklarının yanı sıra, sözleşmenin geri kalan süresine (15.11.2018) ilişkin hak edilecek sabit ücret toplamı, ait olduğu ayın son gününde ve eşit taksitlerde, erken fesih tazminatı olarak Türkiye futbol direktörüne ödenir" diyor.
 
 
PERFORMANS PRİMİ: %50!
 
Terim'in fesih sonrası ücretli olarak bir iş yapması halinde bu ödemenin sonlanacağını ön gören bu sözleşmeye göre tek taraflı fesih durumunda tecrübeli teknik adama geride kalan maçlarla ilgili ödenecek olan prim hak edişleriyle ilgili de "Türkiye futbol direktörü işbu sözleşmenin 3. maddesinde belirtilen performans primlerine, görev aldığı eleme müsabakalarının sayısı ve bu müsabakalardan alınan puanlar oranında hakkaniyete göre hak kazanır. Performans primi %50 müsabaka sayısı, %50 puan esasına göre belirlenir" açılımı yapılmış.
 
 
TERİM'E FATURASI 1.4 MİLYON EURO
 
Sözleşmenin 6.4 maddesinde "Bu maddede belirtilen erken fesih tazminatı, performans primi ve diğer hak edişler dışında, hangi nam altında olursa olsun, başkaca bir tazminat talep etmeyeceğini, gayrı kabili rücu olarak kabul eder" derken Terim'in sözleşmeyi tek taraflı fesh etmesi halinde tecrübeli teknik adama, federasyona 1 milyon 450 bin euro ödeme yükümlülüğü getirilmiş.
 
 
TFF'YE FATURASI 7.6 MİLYON EURO
 
Terim'in feshi halinde tecrübeli teknik adama sadece 1.450 bin euro tazminat bedeli çıkarkan bu sözleşmeye göre federasyonun tek taraflı feshi halinde çok daha yüklü bir tazminat öngörülmüş. Buna göre örneğin Terim'in sözleşmesi bugünlerde sona erdirilmesi halinde tecrübeli teknik adam yıllık 3.5 milyon euroluk bu anlaşma gereği geri kalan 26 aylık (aylık 261 bin euro) ücreti ödenecek. Bu da TFF'ye yaklaşık 7.6 milyon euroya patlayacak.
 
 
FATİH TERİM'İN PRİMLERİ
 
2013 yılında 5+2 yıl olarak imzalanan ve Terim'in "Türkiye A Milli Futbol Takımı Türkiye Futbol Direktörü" unvanıyla anıldığı bu sözleşmede tecrübeli teknik adam için yıllık 3.5 milyon euro ücret belirlenmesine karşılık, Dünya Kupası'na katılma primi 750 bin, Avrupa Şampiyonasına katılma primi de 500 bin euro olarak belirlenmiş. Her iki şampiyonada her kademe için Terim'e özel prim konduğu bu sözleşmeye göre örneğin Dünya Kupasından gruptan bir üst tura çıkmanın Terim'e ödülü yine 750 bin euro...
 
Sporx

Ayrıntılar geliyor...