İşte Gezi eyleminin faturası!

Ali Babacan, "Borsaya 26 Mayıs'tan dün akşama kadar net sermaye çıkışı olarak baktığımızda 1,35 milyar dolardayız. Piyasa endeksi diğer göstergeler arasında en çok etkilenen gösterge oldu" dedi.

İşte Gezi eyleminin faturası!
18 Haziran 2013 Salı 16:18 tarihinde eklendi.
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, İstanbul'daki Euromoney Eurasia Financial Forum'da konuştu. Babacan bir soru üzerine, Türkiye içerisindeki olaylar da hiç şüphe yok ki bazı piyasa endekslerimizin bozulmasına etkisi oldu. Ama sermaye akışlarına baktığımızda, örneğin borsaya baktığımızda, 26 Mayıs'tan dün akşama kadar net sermaye çıkışı olarak baktığımızda 1,35 milyar dolardayız. Piyasa endeksi diğer göstergeler arasında en çok etkilenen gösterge oldu. Net çıkış 1 milyar 350 milyon dolar. Mevcut fiyatlarla baktığımızda bugünkü endeks itibariyle sermaye piyasalarımızda yabancı yatırım şu anda 71 milyar dolar. Dolayısıyla rakam bu... Tahvil piyasasında oran çok daha düşük" dedi.
 
Babacan, Gezi Parkı protestolarının dış basında son derece farklı yansıtıldığını belirterek, "Bu olayların olduğu ilk hafta Washington ve Londra'daydım. Sürekli bir yanlış bilgilendirme çabası olduğunu görüyordum oralarda. Yabancı basın üzerinden verilen bilgilere baktığımız zaman, mesela bana telefon edenler oldu 'Türkiye'de iç savaş var' veya yatırımcılar 'biz Türkiye'den telefon aldık, hükümet mecburi eğitimi dört yıla indirdi ve çok daha din odaklı bir eğitim sistemi getirdi' diyenler var. Bir başkası 'alkol tüketmek ülkede tamamen yasaklandı' diyor. Bunlar gerçek örnekler, bunlar bana söylenen şeyler. Burada bir dezenformasyon var" diye konuştu.

DHA