İşte gizli 'Çiller-Özer' örgütü şeması

Milliyet Gazetesi bugün bir şema ortaya koydu. İddiaya göre bu MİT tarafından, Erbakan'ın isteğiyle hazırlanmış bir rapor.

İşte gizli Çiller-Özer örgütü şeması
31 Aralık 2012 Pazartesi 10:49 tarihinde eklendi, 2.402 kez okundu.

Darbeleri Araştırma Komisyonu raporunun “çok gizli” ek belgeleri içindeki, dönemin Başbakanı Erbakan’ın MİT’ten istediği raporu Milliyet buldu. 

 
Basındaki iddialarla hazırlanan raporda, çok tartışılan ancak ispat edilmeyen “Çiller Özel Örgütü” anlatılıyor. 
 
Milliyet Gazetesi bugün gündemi değiştirecek bir manşetle çıktı. Önder Yılmaz'ın imzasını taşıyan haber, bugüne kadar bir çok iddia edilen ama hiç ispata dökülemeyen "Çiller-Özer örgütü' iddialarıyla ilgili. 
 
Önder Yılmaz, MİT'in hazırladığı "çok gizli" rapora ulaştı. Raporu merhum Necmettin Erbakan talep etmiş. 
 
Ergenekon soruşturmasında basındaki iddiaların esas alınarak şema hazırlamasını eleştirilen Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT), 1996’da basındaki haberlerle REFAHYOL hükümetinin Başbakanı Necmettin Erbakan’ın talimatıyla devletteki illegal yapılanmaya ilişkin şema ve rapor hazırladığı ortaya çıktı. 
 
 
ÇİLLER ÖZER ÖRGÜTÜ ŞEMASI
 
TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu’nun kamuoyuna açıklamadığı “çok gizli” belgeler arasından çıkan şemada, “Susurluk olayı” ekseninde faili meçhul cinayetler, uyuşturucu ve nükleer madde kaçakçılığı, MİT ve Emniyet içindeki yasadışı yapılanmalar, mafya bağlantıları sıralandı. 
 
Basında yer alan biçimiyle “Çiller Özel Örgütü” gibi ifadelerin aynen kullanıldığı şemaların altında “İddialar basında yer aldığı şekilde şematize edilmiştir” notunun düşülmesi dikkat çekti. Şemalar, 3 Kasım 1996’daki Susurluk kazasından sadece bir ay sonra hazırlanmış olması dikkat çeken diğer konu.
 
RAPORU ERBAKAN İSTEDİ
 
Meclis Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu üyesi CHP Gaziantep milletvekili Mehmet Şeker’in başvurusu üzerine MİT, 17 Aralık 1996 tarih ve 11.011.01.156/24746 sayı numaralı raporunu “çok gizli” damgasıyla TBMM’ye gönderdi. Komisyon tarafından incelemeye alınan ve raporda sadece birkaç cümleyle ifade edilerek kamuoyuna açıklanmayan “gizli” damgalı ekler arasında yer alan raporun, dönemin Başbakan’ı Erbakan’ın talimatı doğrultusunda MİT tarafından hazırlandığı, Sönmez Köksal ve Şenkal Atasagun’un imzasını taşıdığı anlaşıldı. 30 sayfalık rapor, şemalar ve ek belgelerle 200 sayfayı aşıyor.
 
CIA VE MOSSAD İLE BAĞLANTI İDDİASI
 
Raporda, “Çiller Özel Örgütü” iddialarına özel bir bölüm ayrılıyor. Raporda, “DYP Genel Başkanı Tansu Çiller ve bazı MİT ve emniyet mensupları ile ülkücülerin içinde yer aldığı özel suç örgütü kurulmuştur. Örgüt mensupları arasında kendi aralarında özel bir örgüt olarak adlandırılan Çiller Özel Örgütü CIA ve MOSSAD ile bağlantılıdır” ifadelerine yer veriliyor.
 
NELER YAPMIŞLAR?
 
Raporda, “Çiller Özel Örgütü” olarak nitelenen örgütün eylemlerine ilişkin iddialar şöyle sıralanıyor:
 
*Haydar Aliyev’i devirme operasyonu, 
*Çeçenistan’a müdahale ve Avrasya Feribotu’nun kaçırılması, 
*Mehmet Ağar’la uyuşturucu kaçakçısı Hüseyin Baybaşin’in bağlantısı, 
*Özer Çiller’in nükleer madde kaçakçılığı yapması, 
*Manukyan’a suikast girişimi, 
*Orgeneral Eşref Bitlis’in öldürülmesi,
*Cem Ersever ve arkadaşlarının öldürülmesi, 
*Askar Simitko ve Lazım Esmaeli’nin öldürülmesi, 
*Behçet Cantürk, Tarık Ümit, Avkuat Yusuf Ekinci, Savaş Buldan, Hacı Karay, Adnan Yıldırım Tekvik Ağansoy, Medet Serhat’in öldürülmeleri.”