İşte, G.Saray'ın yeni formaları

Galatasaray ve Nike, kulübün 2016-2017 sezonu için özel renkler ve cesur tasarımlardan oluşan yeni formalarını tanıttı.

İşte, G.Sarayın yeni formaları
29 Temmuz 2016 Cuma 12:26 tarihinde eklendi.
Nike firması tarafından üretilen formalar tanıtımı yapıldığı sırada Galatasaray Kulübü'nün resmi Twitter hesabından '4 Yıldızlı Tek Büyük' adlı hasthag'i açılarak, ezeli rakipler Fenerbahçe ve Beşiktaş'a gönderme yapıldı.
 
Galatasaray ve Nike, kulübün 2016-2017 sezonu için özel renkler ve cesur tasarımlardan oluşan yeni formalarını tanıttı.
 
Galatasaray'ın 2016-17 sezonuna ait yeni iç saha forması takımın sarı-kırmızı renklerinin göz alıcı ve cesur birleşimine sahip. Yeni iç saha formasında sağda sarı ve solda kırmızı olmak üzere Galatasaray'ın klasik parçalı dikey renk blokları mevcut. Kollar ve omuzlarda ise sağda kırmızı, solda ise sarı renk ortaya güzel bir tezat çıkarıyor. Bu ikonik tasarım, kitin içerisinde enerji ve hız duygusu yaratan yeni bir çizgisel baskıya sahip. Arka tarafında sarı ve kırmızı bir şerit bulunan modern v-yakalı tişört, boyun şeridinin arkasında kulübün kuruluş yılı olan '1905' yazısını iftiharla taşıyor.
 
Galatasaray armasının hemen üstünde 20 Süper Lig şampiyonluğunu temsil eden dört yıldız göze çarpıyor. Forma ve kırmızı şort boyunca her iki yanda uzanan sarı çizgi, oyuncu hareket halindeyken genişleyerek daha fazla hava geçirirken alttaki dikkat çekici beyaz parıltıyı da ortaya çıkarıyor. Sarı renkli çorapların baldır kısmında bulunan kırmızı doğrusal grafik; tişört ve şortla tezat oluşturarak futbolcu vücudunun en dinamik parçası olan alt bacağı öne çıkarıp futbolcunun hızını vurguluyor. Galatasaray, iç saha kitine uygun beyaz şort ve çoraptan oluşan yedek sete de sahip. Yeni deplasman kiti, beyaz renk ağırlıklı sade ve klasik bir tasarıma dönüşüyor.
 
Deplasman formasında yakanın arka kısmında kırmızı-sarı bir şerit yer alıyor. Formanın her iki tarafında beyaz şortla eşleşen sarı bir şerit bulunuyor. Yeni kırmızı çorapların da baldır kısmında sarı çizgisel grafik mevcut.
 
Bu yeni kitler Nike'a özgü stil ve tutkuyu bünyesinde barındırırken aynı zamanda oyunculara performans yeniliği, kit teknolojisi ve çevresel sürdürülebilirlik konularında en son teknolojiyi sunmak için tasarlanmıştır. 2016-17 Galatasaray İç Saha kiti, 30 Temmuz 2016 tarihinde oynanacak Manchester United hazırlık karşılaşması esnasında sahada görücüye çıkacak. Formalar 30 Temmuz 2016 tarihinden itibaren nike.com ve gsstore.org sitesinden, 4 Ağustos'tan itibaren de mağazalardan satın alınabilecek.
 
NİKE DRİ-FIT TEKNOLOJİSİ
 
Nike Dri-FIT teknolojisi, teri formanın dış kısmına doğru çeker ve burada hızlı bir şekilde buharlaştırır. Bu da sporcuların daha serin, kuru ve rahat bir şekilde en iyi performanslarını göstermelerini sağlıyor.
 
Kit üzerinde en çok ihtiyaç duyulan bölgelere yerleştirilen lazer kesim havalandırma delikleri ve örgüler hava akışını artırıp oyuncunun vücut sıcaklığını düzenleyerek performansı artırmak üzere tasarlanmıştır.
 
Formanın ön ve arka kısmı tamamen kaplayan örgü kumaştan yapılmış ve bu da hava akışını artırırken daha fazla harekete olanak tanıyor.
 
SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK TAAHHÜDÜ
 
Eşsiz performans ve daha az çevresel etki sağlayan geri dönüştürülmüş polyester kullanımıyla Nike, futbol kitleri için sürdürülebilir yeniliği ön plana çıkarıyor. Kitin tişört ve şortları, geri dönüşümlü plastik şişelerin eritilmesiyle elde edilen iplikten hazırlanan geri dönüştürülmüş polyester kumaştan yapılmıştır. Nike 2010 yılından beri üç milyardan fazla plastik şişeyi atık sahalarından toplayarak geri dönüştürülmüş polyester haline getirmiştir ve bu miktar 5 bin 200 futbol sahasını kaplamaya yetecek kadar fazladır.