İşte Hamzaoğlu'nun Kadıköy taktiği!

Fenerbahçe'nin en etkili silahı olarak iki kanat bekini belirleyen Hamza Hamzaoğlu, Caner'i Hamit'le, Gökhan'ı da Yasin'le kitleyip, ön tarafta Sneijder'in daha rahat hareket etmesini sağlayacak. Merkez Selçuk ve Dzemaili'ye emanet.

İşte Hamzaoğlunun Kadıköy taktiği!
06 Mart 2015 Cuma 10:16 tarihinde eklendi.
 
FANATİK gazetesinden Metin Karabaş'ın haberine göre; Galatasaray’da derbi taktiği yavaş yavaş belli oluyor. Sarı-Kırmızılı ekibin teknik patronu Hamza Hamzaoğlu, Fenerbahçe analizini tamamladı. Buna göre Kanarya’nın en etkili silahı, iki kanat bekinin hücum aksiyonları olarak belirlendi. Bu nedenle birtakım önlemler düşünen Hamzaoğlu, Caner Erkin’i Hamit Altıntop’la, Gökhan Gönül'ü da Yasin Öztekin’le yavaşlatmaya karar verdi. Kanatlara bu iki futbolcuyu yerleştiren Hamza hoca, orta sahanın merkezini Selçuk İnan ve Blerim Dzemaili ile tutacak. Böylece serbest adam rolüne soyunacak olan Wesley Sneijder rahatlayacak ve top rakibe geçtiğinde çok fazla pres yapmak ya da koşmak zorunda kalmayacak.
 
Burak savunmayı bozacak
 
Maça ilk 11’de başlayacak olan Burak, savunma arkasına yapacağı koşularla Egemen Korkmaz-Bruno Alves ikilisini bozmaya çalışacak. Takım rakip yarı sahaya yerleştiğinde Olcan ve Sabri’nin yapacağı bindirmeler de, hücum oyuncularına yeni koridorlar açacak. Koray Günter-Aurelien Chedjou ikilisinin de özellikle köşe vuruşlarında Fenerbahçe ceza sahasında etkili olması bekleniyor. Fenerbahçe atak yaparken, tüm oyuncuların topun arkasına geçme kuralı ise Hamza hoca tarafından sürekli olarak takıma aşılanıyor.