İşte, HDP'nin seçim bildirgesi

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDP'nin seçim bildirgesini açıklıyor.

İşte, HDPnin seçim bildirgesi
21 Nisan 2015 Salı 12:29 tarihinde eklendi.
HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDP'nin seçim bildirgesini açıklıyor.
İstanbul'da bulunan Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Demirtaş ve Yüksekdağ birlikte kürsüye çıktı.
 
Bildiri öncesine açıklamalarda bulunan Yüksekdağ, "Bugün sunacağımız bildirge sultanın kabusu, bütün Türkiye halklarının ve hayalidir, inancıdır. onlar kabus görmeye başladılar ama daha çok kabus gerecekler. Biz bu hayalle, bu inançla bildirgemizde ifade ettiğimiz yeni yaşamı inşa edecek gücü ortaya koyduk ve bu güç yeni yaşamın kurucusu olacak" dedi. 
 
Yüksekdağ, "Bizler olmayı güzelliğe dönüştürenler, sizleri sevgiyle selamlıyorum. Bugün paylaşacağımız seçim bildirgesini, halklarımızın bağrında büyümüş değerlerden damıttık. Bildirgeyi ‘Biz'ler oluşturdu. Bildirgemizi direnenlerle, haklıların gücü ve aklıyla yaptık" diye konuştu
 
"HDP BÜTÜNLÜKLÜ BİR RADİKAL DEĞİŞİM ÖNERİYOR"
 
Selahattin Demirtaş da konuşmasında, "Bizim yapacağımız hiç bir öneriyi tek başına değerlendirmemek lazım. Çünkü biz bütünlüklü bir sistem değişikliği öneriyoruz. HDP bütünlüklü bir radikal değişim öneriyor. Yepyeni bir Türkiye'yi ancak radikal bir dönüşümle inşa edebiliriz. Ankara'nın yükseklerinde bakarak yeni bir toplum inşasına, toplumsal mühendisliğe soyunmadan bizzat, sokakta, meydanlarda, alanlarda, atölyede, fabrikada, iş yerinde, okulda, kampüste hep birlikte yeni yaşamı inşa edeceğiz" dedi. 
 
KADIN BAKANLIĞI
 
Demirtaş ve Yüksekdağ konuşmalarının ardından seçim bildirgesini okudu. Figen Yüksekdağ, kadın bakanlığı kurulacağını belirterek şunları kaydetti:
 
"Meclisin yarısının kadın olduğu, kadın vekillerin, kadın mücadelesini temsil ettiği savaşın ve şiddetin olmadığı, başta erkek egemenliği olmak üzere, hiç bir egemenliğe tabi olmadığımız bir ülkede yaşamak istiyoruz. Bu kararları bu yönelimi hayata geçirebilmek için sadece sözlerimizle değil, uygulama gücümüzle de hareket edeceğiz. Bu görüş açısına bağlı olarak bir kadın bakanlığı kuracağız. Bu zaman kadar kadını aile sınırları içerisine hapsede, bir birey olarak görmeyen ve onun karşı karşıya kaldığı bütün şiddet ve ayrımcılığa karşı göz yumma politikasını ve destekleme politikasını sergileyen bu erkek egemen zihniyete karşı kadın bakanlığı aracılığıyla çok daha radikal güçlü bir kadın özgürleşme hamlesi gerçekleştireceğiz. 
 
Kadın bakanlığımız bütün kadınların, uğradığı her türlü ayrımcılığa, haklarının, yaşamın en kuytu köşesinde dahi savunulması ve korunması için çalışacak, sadece kadınların hizmetinde çalışacak ve kadınlar tarafından yönetilecek, oluşturulacak."
 
HER MAHALLEYE ANA DİLDE KREŞ
 
Yüksekdağ, her mahalleye ana dilde kreş açacaklarını ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Bizler ve içi emeği sosyal güvenlik içerisine alacağız. Sosyal devlet, sosyal destek paketlerini adalet ve eşitlik ilkesine göre düzenleyeceğiz. Tüm mahallelerde 7/24 ana dilinde ücretsiz kreşler açacağız. Kadınların eve ve 3 çocuk doğurarak o evin sınırlarına hapsedilmesine karşı, kadınları ekonomik yaşamda da, sosyal, siyasal ve toplumsal yaşamda da özgürleştirecek en önemli hizmeti en önemli hizmeti ve icraatı halkların demokratik partisi kadınların ve bütün bizlerin gücüyle yaşama geçirecek. Bu kreşler hizmet vermeye başladığında toplumun yarısı olan kadınların enerjisi özgürleşecek ve kadınların önünde ki bütün barajlar kalkacak." 

DHA