İşte İmralı'daki görüşmenin tutanakları

Abdullah Öcalan ile 3 BDP'linin İmralı'da yaptıkları görüşmede neler konuşuldu? İkinci İmralı görüşmesinin tutanakları ortaya çıktı.

İşte İmralıdaki görüşmenin tutanakları
28 Şubat 2013 Perşembe 09:04 tarihinde eklendi, 2.829 kez okundu.

 

BDP heyetinin, İmralı'da Abdullah Öcalan'la yaptığı görüşmenin tutanakları ortaya çıktı.
 
Tutanaklar, 'İmralı Zabıtları' başlığıyla, Milliyet gazetesinde Namık Durukan imzasıyla yayınlandı.
 
Öcalan'ın, BDP'lilere, yönelik, “Ben sorumluluk üstlenmem. Süreç başarısız olursa ‘Apo öldü’ diyeceksiniz. Ben yokum. BDP ve PKK’nın beni kullanmasına izin vermem” sözleri dikkat çekici.
 
Öcalan-BDP görüşmesinin tutanaklarına yansıyan diğer çarpıcı diyaloglar şöyle:
 
HAKİKAT KOMİSYONU VE KÖYLERE DÖNÜŞ 
Çekilme parlamento kararıyla olacak. TBMM onaylayacak, hakikat komisyonu kurulacak, köylere dönüş olacak. Bunları yapmazlarsa çekilme olmaz.
 
HEPİMİZ ÖZGÜR OLACAĞIZ 
Ne ev hapsi, ne de af. Bunlara gerek kalmayacak. Hepimiz özgür olacağız. Başarılı olursam ne KCK tutuklusu kalır, ne de başkası. Bu olmazsa 50 bin kişiyle halk savaşı olacak. Yalnız herkes bilmeli ki, ne eskisi gibi yaşayacağız, ne de eskisi gibi savaşacağız.
 
MİT'E DARBE PLANLANDI 
Başbakanı inandıran ekip 'PKK'yı bitireceğiz' dedi. 10 bin kişiyi (KCK) içeri aldılar. Bu güç MİT'e de darbe planladı. Devreye girip 'bu darbe' dedim. Başbakan MİT'e darbe yapılınca sıranın kendisine geldiğini gördü. Vatana ihanetten tutuklanacaktı.
 
BAŞKANLIK SİSTEMİNE DESTEK 
Başkanlık sistemi düşünülebilir. Tayyip Bey'in başkanlığını destekleriz. Biz, AKP ile bu temelde bir başkanlık ittifakına girebiliriz. Yalnız başkanlık ABD'deki gibi olmalı...
 
VATANDAŞLIK MADDESİ 
Vatandaşlık maddesini sana (Sırrı Süreyya Önder'e) yazdırıyorum. "Özgür iradesiyle Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlılığını ifade eden her birey, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıdır." Burada sadece Türkiye de olabilir. Devlete aidiz, Türk ulusçuluğuna değil.