İşte, İngiltere'nin konuştuğu Türk

Türkiye Araştırmalar Merkezi (Centre for Turkey Studies -CEFTUS) Direktörü ve aynı zamanda İngiliz Kebap Ödülleri'nin kurucusu İbrahim Doğuş,

İşte, İngilterenin konuştuğu Türk
27 Mart 2017 Pazartesi 13:49 tarihinde eklendi.
Türkiye Araştırmalar Merkezi (Centre for Turkey Studies -CEFTUS) Direktörü ve aynı zamanda İngiliz Kebap Ödülleri'nin kurucusu İbrahim Doğuş, geçtiğimiz hafta Westminster'da yaşanan terör saldırısının ardından civardaki üç restoranını kapatması yönünde bir talimat aldığını ancak acil durum çalışanları ve polislerin yemek yemesi ve ısınabilmeleri için Troia restoranını açık tuttuğunu söyledi.
 
İngiliz basını da iş adamının restoranını polise açmış olmasına geniş yer verdi.
 
Doğuş yaptığı açıklamada, "Bir polisin yanına giderek ona, restoranımı kapatabilirim ama sizin ve diğer acil durum çalışanlarının yemek yiyip ısınabilmesi için açık tutmak istiyorum." dediğini söyledi.
 
Bazı memurların yemek için ödeme yapmak istediğini ancak bunu kabul etmediğini söyleyen Doğuş, "Bu harika insanların bizim desteğimize ihtiyacı var, onlardan para almayı kabul edemezdim." dedi.
 
Tahminen 300 ila 500 arası görevliyi doyurduğunu söyleyen Doğuş, "Acil durum çalışanlarına yardımcı olarak onlara desteğimizi gösterdik." dedi.
 
Saldırının yaşandığı köprünün hemen önünde çalıştığını ve çocuklarını okula götürürken köprüyü kullandığını söyleyen Doğuş, "Herhangi birimiz bu saldırıda hayatımızı kaybedebilirdik. Bu gerçekten korkunç bir durum ama Londra kendini çok hızlı toparladı." dedi.
 
Doğuş ayrıca hayatını kaybedenlerin aileleri ve yaralılar için düzenlediği kampanyada birkaç gün içinde 25 bin Sterlin topladı.