İşte internetteki ilk fotoğraf

Günümüzde 24 saat içerisinde sayısız fotoğrafın paylaşıldığı internetteki ilk fotoğrafı merak ediyor musunuz?

11 Temmuz 2012 Çarşamba 10:15 tarihinde eklendi, 1.083 kez okundu.

 

Bu fotoğraf, size ilk bakışta hergün karşılaştığınız kötü photoshop örneği görüntülerden biri gibi gelebilir.
Ancak bu fotoğrafın çok önemli bir özelliği var. Yaklaşık 20 yıl önce çekilen fotoğraf, aynı zamanda internete yüklenen ilk fotoğraf olma özelliğini de taşıyor.
 
Motherboard sitesi, fotoğrafın hikayesini araştırdı ve fotoğrafın Silvano de Gennaro tarafından çekildiğini ortaya çıkardı.
 
Fotoğraftaki bayanlar ise, CERN çalışanlarından oluşan bir eğlence grubunun üyeleri. World Wide Web'in yaratıcısı olan Tim Berners Lee, fotoğrafın çekildiği dönemde, günümüzde Higgs Bozonu konusu ile gündemde olan CERN laboratuvarlarında çalışıyordu.
 
Berners-Lee ve ekibi, "ağ" sistemlerinin yeni versiyonunu test edebilmek için bir fotoğrafa ihtiyaç duydular ve Gennaro'dan bu fotoğrafı aldılar.
 
Projede çalışan programcılardan Jean-François Groff, "Yönetimi CERN'in internete bağlanmasına ikna edebilmek için, onun ne kadar faydalı olabileceğini göstermemiz gerekiyordu." diyor ve ekliyor:
"Bu yüzden sadece ciddi şeyleri yüklemiştik. Yani aslında 'Haydi eğlenceli bir şey yapalım' demek, devrim yaratacak bir durumdu."
 
Fotoğrafın photoshop ile işlenmiş versiyonunun üzerinde yazan "Les Horribles Cernettes" yazısı "Korkunç CERN kızları" anlamına geliyor...

Milliyet