İşte Kadir Doğulu'nun yeni dizisi

Pis Yedili'de Bayrampaşalı karateri ile büyük beğeni kazanan Kadir Doğulu'nun yeni dizisi belli oldu.

İşte Kadir Doğulunun yeni dizisi
15 Temmuz 2013 Pazartesi 10:56 tarihinde eklendi, 2.040 kez okundu.
Yazar Peyami Safa’nın Batı ile Doğu kültürü arasında sıkışmış bir gencin hikayesini anlattığı ‘Fatih-Harbiye’ romanı, dizi oldu. Dizinin başrollerinde Kadir Doğulu, Neslihan Atagül ve Yunus Emre Yıldırımer yer aldı.
Türk edebiyatının güçlü kalemi Peyami Safa’nın, hayatı ve aşkı tüm çelişkileri ve çatışmalarıyla sergilediği ünlü romanı ‘Fatih-Harbiye’nin dizi uyarlaması, yeni yayın döneminde Fox TV’de ekrana gelecek. Yapımını Koliba Film’in üstlendiği dizinin başlıca rollerini, Kadir Doğulu, ulusal ve uluslararası birçok festivalde ‘En İyi Oyuncu’ ödülüne layık görülen Neslihan Atagül ve Yunus Emre Yıldırımer paylaşıyor. Sadullah Celen’in yönettiği, senaryosu Hayriye Ersöz’e ait olan dizide ayrıca Dilara Öztunç, Pınar Dikici, Itır Esen, Özgürcan Çevik ve Uğur Demirpehlivan rol alıyor. Dizi, geleneksellikle modernlik arasına sıkışmış Fatihli genç bir kız olan Neriman’ın (Neslihan Atagül) ilginç hayat hikâyesini anlatıyor.
 
Gani Abi için susuyorum!
 
‘Pis Yedili’ isimli diziden ayrıldıktan sonra, hakkında ‘Tükenmişlik Sendromu’ hastalığına yakalandığı dedikoduları çıkan Kadir Doğulu da ‘Fatih-Harbiye’de başrolü üstlendi. Doğulu, ayrıldığı dizi ile ilgili olarak şunları söyledi: “Ortada ‘tükenmişlik sendromu’ falan yok. Görüldüğü gibi sağlığım gayet iyi ve yeni bir diziye başladım. O diziden keyfimden ayrılmadım. Eğer arada Gani Abi olmasaydı, benim konuşmalarım çok farklı olurdu. Gani Abi’ye çok şey borçluyum... ”
 
Yeni kahraman Neslihan Atagül
 
Peyami Safa tarafından kaleme alınan Fatih-Harbiye, ilk kez 1931 yılında basıldı. Modern bir hayatla ve eski değerlere bağlı bir hayat arasında bocalayan Neriman’ın hikayesinin anlatıldığı romanın dizi uyarlamasında Neslihan Atagül, Kadir Doğulu ile Yunus Emre Yıldırımer rol alıyor.
 
STAR