İşte Kılıçdaroğlu'nun elindeki anket

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, hem yaklaşan seçimleri hem de güncel konuları değerlendirdi, partisinin oy oranını yüzde 30'un üstünde olduğunu söyledi.

İşte Kılıçdaroğlunun elindeki anket
21 Nisan 2011 Perşembe 10:04 tarihinde eklendi, 1.512 kez okundu.

 

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündemdeki konular hakkında NTV’de değerlendirmelerde bulundu.
 
Yeni CHP, seçimlerde hedeflenen oy oranı, açıklanan ekonomik program ve diğer projeler, YSK’nın adaylık iptali, Ergenekon sanıklarının aday gösterilmesi, bedelli askerlik, YGS’deki şifre iddiaları...
 
Kılıçdaroğlu, gündemin en sıcak maddesi YSK’nın iptal kararı, buna gösterilen tepkiler ve bugün gelinen noktayla ilgili değerlendirmesinde, medyaya dikkat çekti: "Ne oldu, mahkemeler çalıştı ve gelinen nokta ortada. Eğer medya olmasaydı, belki bunların hiçbiri gerçekleşmeyecekti. Medya görevini yaptı ve engelledi."
 
"YÜZDE 30’UN DA ÜSTÜNDEYİZ
 
" C. Dündar: Genel başkanlık koltuğuna oturmanızdan bugüne kadar 11 ay geçti. 2 kurultay, 3 yönetim kurulu değişikliği, bir referandum ve tüzük değişikliği... Bu sıkışıklık bir dezavantaj mı yoksa staj dönemi mi? "
 
Bir dezavantaj olarak görmüyorum. Değişim gerekiyordu ve onu yaptık... Yoğun bir süreçti, bu dönemde deneyim ve birikim sahibi olduk.
 
Yeni CHP vaadi vardı ve şimdi o CHP mi var ortada?
 
Tam olarak değil. İç tüzüğümüzü değiştirmek, arzu ettiğimiz parti içi demokrasiyi getirmek, lider sultasına son veren bir yapılanmaya ihtiyaç var. Seçim sonrası tüzük kurultayıyla ilgili çalışamalar başlayacak... Demokrasi ve özgürlükler açısından diğer partilere fark atmalıyız ve örnek olmalıyız.
 
29 ilde ön seçim yaptık ve önemli bir adımdı. Bütün üyelerin katılımıyla gerçekleşti bu ön seçimler. Tüzük değişikliğinden sonra tüm ülkede bunu yapma imkanımız olacak; siyasi partiler yasası değişmese de biz kararlıyız..."
 
Seçim anketleri?
 
"Biz iyiyiz ve yukarıya doğru gidiyoruz. Oyumuz yüzde 30 yakın. Yüzde 30’un üstünde olduğumuzu da tahmin ediyorum şu anda.
 
Tüm hedef tek başına iktidar olmak ve bunu ülke için istiyoruz. Demokrasiye, özgürlüklere, sosyal devletin kurulmasına, çocukların yatağa aç girmemesine, taşeron işçilerin dramını ortadan kaldırılmaya ihtiyaç var... Bunlar içi CHP’ye ihtiyaç var." "
 
TASVİYE ZOR OLDU MU?"
 
Eski CHP kadrolarının tasviyesi konusu... Siz ‘bayrak yarışı’ dediniz ama... Zor oldu mu bu kararı vermek?
 
“Her kararın zorluğu var ama sonuçta siz eğer kurultayda çıkıp ‘gençleşmek, değişim, kandınlara yer açma’ derseniz ve bunları iki kurultayda da takrarlarsanız, sonra ‘söz verdim ama eski düzen’ durumu olmaz. Söz verdim ve arkasında durdum.
 
Bu ‘eskiler tasviye edildi’ anlayışı değildir. Önemli katkılarda; düşünsel ve eylemsel olarak, bulundular... Her değişimin kendi içinde burukluk yaratacağını bilmemiz gerekiyor. Sonunda hepimiz insanız, duygularımız var. Burukluk belli süre taşınır ama sonra parti ve ülke için çaba harcanır diye düşünüyorum."