İşte MİT'in gösterdiği o sokak

Başbakan Erdoğan o dönem Üsküdar Kısıklı'daki Emniyet Mahallesi'ndeki evde oturuyordu. MİT'e göre sokakta sarı renkli bir ev kiralandı ve saldırı Başbakan kendi evine giderken yapılacaktı.

İşte MİTin gösterdiği o sokak
01 Şubat 2011 Salı 08:36 tarihinde eklendi, 2.897 kez okundu.

 

Birinci Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) gönderdiği yazıda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik iki suikast ihbarıyla ilgili olarak kendilerine ulaşan bilgi notuna yer verildi.
 
MİT'in yazısına göre, Ergenekon sanıkları emekli Yüzbaşı Zekeriya Öztürk ve Zeki Yurdakul Çağman Başbakan Erdoğan'a suikast için Üsküdar'daki evinin yakınında sarı renkli ev kiraladı.
 
MİT’in “kişiye özel” ibaresiyle 24 Temmuz 2007 tarihinde Başbakanlık ve İçişleri Bakanlığı’na gönderdiği "Bilgi Notu" şöyle:
 
" - İstanbul Üsküdar Kısıklı Caddesi’nde Başbakan’ın akrabalarının oturduğu caddede sarı renkli bir apartmanın bodrum katı (Ergenekon sanığı) emekli yüzbaşı Zekeriya Öztürk tarafından Erdoğan’a muhtemel bir eylem planlanmasına yönelik olarak kiralandı, yarım bodrum şeklindeki caddeye bakan kısmından iki tuğla çıkarıldı,
 
-  Danıştay saldırısı akabinde gözaltına alınan ve serbest bırakılan Zeki Yurdakul Çağman, Öztürk ile birlikte hareket ediyor, İstanbul Maslak’ta iş yeri bulunan 40-45 yaşlarındaki bir iş adamı söz konusu şahıslara mali destek veriyor.,
 
-  Bu gruba emir veren kişi Bulgaristan’da yaşayan Türk asıllı emekli bir Albay... Bu grubun mensupları Türkiye’ye gelen yabancı uyruklu şahısların adlarına kayıtlı telefonları kullanıyor. Alparslan Arslan  Bulgaristan’a albayı ziyaretinin akabinde mezkur eylemi gerçekleştirdi.
 
Grubun Bulgaristan ile bağlantısını ’MİT Mete’ lakaplı bir şahıs (MİT’e göre bu şahıs Ergenekon davasının tutuksuz sanığı Mete Yalazangil) sağlıyor. ‘MİT Mete’ Türk ve Azeri pasaportu kullanıyor. Azeri pasaportu ile Türkiye’ye giriş ve çıkışlarında soyadında ufak bir değişiklik yapıyor,
 
-  Grubun hedefi TSK’nın yönetime el koymasını sağlayacak bir eylemi yapmak.  Grup  ’Kırmızı Kitap’ı yazan ’General İbrahim’ isimli Çeçen şahıs vasıtasıyla Çeçenistan’dan getirdikleri iki kişiyi Ümraniye Çakmak Camisi’nin altındaki misafirhanede barındırdı."
 
Şimdiye kadar Erdoğan'a yönelik önlenen suikast girişimleri şöyle:
 
    2003: Oğulunun düğününde... Suikasti DHKP-C planlamıştı.
    2004: Üsküdar'daki evinin önünde C-4 ile yapılan plan son anda fark edildi.
    2006: Atabeyler çetesinde roketatarlı suikast planı çıktı.
    2010: Meclis yolunda suikast ihbarını Emniyet de doğruladı.

NTV