İşte o kazanın ayrıntıları!

Fransa’da kayak yaparken düşerek başından ağır yaralanan F1 pilotu Schumacher’in Fransız Alplerinde geçirdiği kazanın soruşturmasına ilişkin ayrıntıları açıklandı.

İşte o kazanın ayrıntıları!
09 Ocak 2014 Perşembe 12:09 tarihinde eklendi.
Albertville Savcısı Patrick Quincy kaza sırasında sporcunun hızının normal olduğunu açıkladı. 
 
Alman televizyon kanalları, Albertville kasabasında yapılan basın toplantısında soruşturmada elde edilen bulgulara ilişkin Savcı Patrick Quincy’nin açıklama yaptığını bildirdi. DW başta olmak üzere çeşitli kanallarda yer alan haberlere göre, pistin 3- 6 metre dışına çıkan Schumacher'in kaza sırasında normal bir hızla kaydığı belirlendi. Savcı Patrick Quincy, pist alanının Fransa standartlarına uygun olarak işaretlendiğini, Schumacher'in başını çarptığı kayaların pistin 8 metre uzağında olduğunu belirtti. 
 
Basın toplantısında konuşan Bölge Jandarma Komutanı Stephane Bozon ise kazanın nedeninin kiralık kayak takımı olmadığını, ancak incelemelerin sürdüğünü söyledi. Savcılık resmi olarak ilk kez Schumacher'in kaskının kaza sırasında parçalandığını da doğruladı. 
 
Savcı Quincy, kazaya ilişkin kesin bir kanıya varabilmek için Schumacher'in kaskındaki kameranın kaydettiği 2 dakikalık görüntülerin kare kare incelenmesi gerektiğini, kayıtlardaki ses kalitesinin iyi olmadığını, kar ve kayak seslerinin duyulduğunu söyledi. Albertville Savcısı, Schumacher'in dikkatsizliğinin mi kazaya sebebiyet verdiği sorusunu yanıtsız bırakırken, kayak pisti dışına çıkmanın her zaman bazı tehlikeleri beraberinde getirdiği belirtildi. Savcı, bir Alman turistin tesadüfen çektiği videoda da kazaya ilişkin görüntüler bulunduğuna dair iddialar üzerine böyle bir videonun varlığı konusunda da şüpheleri olduğunu, bu konuda henüz kendileri ile temasa geçen olmadığını, soruşturmanın devam ettiğini bildirdi.
 
Schumacher'in durumunun istikrarlı olduğu ancak durumunun ciddiyetini koruduğu ifade edildi.

DHA