İşte o patlamanın sebebi!

Gaziantep 2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde, dün meydana gelen patlamanın hava şartları nedeniyle sertleşen borunun çatlamasıyla sızan doğalgazdan kaynaklandığı belirlendi.

İşte o patlamanın sebebi!
13 Aralık 2013 Cuma 16:04 tarihinde eklendi.
6 kişinin yaralandığı, 19 araç ve 10 işyerinin hasar gördüğü olayın ardından bölgede kesilen doğalgaz dün akşam, elektrik ise bugün öğleden sonra verilmeye başlandı.
 
2'nci Organize Sanayi Bölgesi'nde, dün öğle saatlerinde yer altından geçen doğalgaz borusunda patlama meydana geldi. Paniğe yol açan ve ortalığın savaş alanına döndüğü patlamada, boru hattının geçtiği 500 metrelik yoldaki asfalt söküldü ve asfalt parçaları park halinde veya yoldan geçen araçlar ile işyerlerine isabet etti. Asfalt parçalarının isabet ettiği 2 otomobil ile bir yolcu minibüsünde yaralanan 6 kişi götürüldükleri hastanelerde yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi.
 
19 ARAÇ VE 10 İŞYERİ HASAR GÖRDÜ
 
Patlamanın ardından gece boyu onarım ve hasar tespit çalışmaları sürdürüldü. Organize Sanayi Bölgesi Başkanlığı ile Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalarda, patlamanın yer altından geçen ve hava şartlarından dolayı sertleşerek çatlayan borudan sızan gazdan kaynaklandığı belirlendi. Ekiplerin yaptığı hasar tespitinde ise; patlama sırasında yoldan geçen ve park halinde bulunan 1'i yolcu minibüsü 19 araç ve 10 işyerinde hasar oluştuğu, 500 metrelik asfaltın da söküldüğü saptandı.
 
GAZ VE ELEKTRİK YENİDEN VERİLDİ
 
Enkazın temizlendiği bölgede patlamanın ardından 1 ve 2'nci organize sanayi bölgelerinde kesilen doğalgaz onarımın tamamlanmasıyla gece, elektrik ise bugün saat 14.00'ten itibaren verilmeye başlandı. Patlamanın şiddetiyle sökülen yoldaki asfaltın ise birkaç gün içerisinde yenileneceği bildirildi.

DHA