İşte, polisin canlı bombadan kimlik sorduğu O anlar

Atatürk Havalimanı'nda iki polisin facianın boyutunun daha da büyümesini engellediği ortaya çıktı.

İşte, polisin canlı bombadan kimlik sorduğu O anlar
30 Haziran 2016 Perşembe 13:48 tarihinde eklendi.
Atatürk Havalimanı'nda iki polisin facianın boyutunun daha da büyümesini engellediği ortaya çıktı.
Güvenlik kamerasına yansıyan ilk görüntüde otopark asansörüne binmek isteyen canlı bombanın, kendisinden şüphelenen bir sivil polis tarafından durdurulduğu görülüyor.
 
Canlı bomba kendisine kimlik soran polise ateş açtıktan sonra asansöre biniyor.
 
Diğer görüntüde ise terminale girmek isteyen canlı bomba görevli polis tarafından vuruluyor. Kalabalık alana ulaşmadan vurulan terörist üzerindeki patlayıcıları burada patlatıyor.
 
Atatürk Havalimanı'ndaki canlı bomba saldırıları ve onlara engel olmak isteyen güvenlik kuvvetlerinin çabasıyla ilgili yeni ayrıntılar ortaya çıkıyor. 
 
Canlı bombalardan biri Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalı geliş katına otoparktan girmeye çalışırken karşısında kendisinden şüphelenen sivil polisi buluyor. Güvenlik kamerasına yansıyan o anlarda, canlı bomba dış hatlar geliş terminaline ilerlerken asansörler önünde sivil polis tarafından durduruluyor. Sivil polisin kimlik sorması üzerine silahını çeken canlı bomba, polise ateş açıyor.
 
 
CANLI BOMBAYI VURDU
 
Diğer güvenlik kamerasında ise canlı bombanın elinde silahla havalimanında ilerlerken bir polis tarafından vurulduğu görülüyor.
 
Görüntülerde polisin silahından çıkan kurşunla yere düşen terörist, daha fazla ilerleyemiyor, kalabalık alana ulaşamadan son bir hamle ile üzerindeki bombayı patlatıyor.
 
FACİANIN DAHA DA BÜYÜMESİNİ ENGELLEDİLER
 
İki polisin bu müdahalelerinin havalimanındaki terör saldırısının daha büyük bir faciaya dönüşmesini engellendiği belirtiliyor.
 
Teröristin vurduğu polisin ağır yaralı olarak hastanede tedavisinin devam ettiği öğrenildi. Teröristi vuran polis de yaralandığı ancak durumunun ağır olmadığı kaydedildi.

 

Polislerin iki canlı bombanın karşısına çıktığı o anlar...

 

foto galeri

DHA