İşte şike iddianamesi !

Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk, Türkiye'nin gündemini sarsan "Futbolda Şike Soruşturması" ile ilgili iddianemeyi tamamladı.

İşte şike iddianamesi !
03 Aralık 2011 Cumartesi 13:00 tarihinde eklendi, 1.210 kez okundu.

 

Futbolda şike iddialarına ilişkin özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı’nca bir yıldır yürütülen soruşturma tamamlandı.
 
Savcı Mehmet Berk’in hazırladığı iddianamede 1 numaralı sanık; örgüt yöneticiliği ile suçlanan Olgun Peker oldu.
 
Aziz Yıldırım haksız ekonomik çıkar sağlamakla, 14 futbolcu şike girişiminde bulunmakla suçlanıyor.
 
İddianame'nin detayları şöyle:
 
-Aziz Yıldırım, 6 kez nitelikli dolandırıcılık ile 4 kez şike ve teşvik primi ile suçlanıyor. Aziz Yıldırım iddianamede haksız ekonomik çıkar sağlamak için örgüt kurmakla suçlanıyor.
 
-83 kişi hakkında takipsizlik: Emre Belözoğlu, Melih Gökçek, Mahmut Özgener, Sinan Engin, Yılmaz Vural ve Erman Toroğlu gibi isimler hakkında takipsizlik kararı verildi.
 
-İddianamede Aziz Yıldırım'a bağlı faaliyet gösteren 19 kişi anlatılıyor, Olgun Peker'e bağlı ise 13 şüpheliden bahsediliyor.
 
-İddianamede 7 takım yer alıyor: Fenerbahçe, Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu, Manisaspor, Trabzonspor, Sivasspor, Girensupor ve İstanbul BŞB.
 
-İddianamede daha önce yöneticileri sorgulanan Galatasaray Kulübü ile ilgili herhangi bir suçlamada bulunulmuyor.
 
-İddianamede 14 futbolcu yer alıyor. Serdar Adalı ve Tayfur Havutçu şikeyle, Sadri Şener ile Nevzat Şakar teşvikle suçlanıyor.
 
ŞİMDİ NE OLACAK?
Özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’in hazırladığı yaklaşık 400 sayfalık iddianame bugün İstanbul Başsavcı Vekili Fikret Seçen’e sunuldu. İddianame Başsavcı Vekili Seçen’in onayından geçerse, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker’in de arasında bulunduğu bazı sanıklar yönünden suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak iddiasıyla ceza isteminde bulunulduğu için özel yetkili ağır ceza mahkemesine gönderilecek. Özel yetkili ağır ceza mahkemesi de 15 günlük süre içinde yapacağı incelemenin ardından, iddianameyi kabul ya da reddettiğine ilişkin kararını açıklayacak.