İşte son seçim anketi

AK Parti kurmaylarından edinilen bilgiye göre anket sonuçları, mayıs ayında bir önceki aya göre oy oranında düşüş yaşayan AK Parti’nin seçmen nezdindeki desteğinin yeniden yükselişe geçtiğini gösterdi.

İşte son seçim anketi
27 Haziran 2012 Çarşamba 11:39 tarihinde eklendi, 3.020 kez okundu.

 

Başbakan Erdoğan başkanlığında önceki gün gerçekleştirilen ve Suriye ile yaşanan krizin de ele alındığı MYK toplantısında, partinin belli konularda kamuoyunun nabzını tutmak için gerçekleştirdiği, haziran ortası itibariyle tamamlanan anket mercek altına alındı.
 
AK Parti kurmaylarından edinilen bilgiye göre anket sonuçları, mayıs ayında bir önceki aya göre oy oranında düşüş yaşayan AK Parti’nin seçmen nezdindeki desteğinin yeniden yükselişe geçtiğini gösterdi. Partinin geçen ay yaptırdığı anket, nisan sonu itibariyle yüzde 52.4 olan AK Parti’nin oy oranının mayıs sonu itibariyle yüzde 51.7’ye gerilediğini ortaya koymuştu. Küçük de olsa oy oranında gerileme olmasının şaşkınlığını yaşayan AK Parti kurmaylarının yüzünü, haziran anketi güldürdü. Son ankette AK Parti’nin oy oranının yüzde 54’e yükseldiği öğrenildi.
 
AK Parti’nin mayıs ayı anketinde oy oranı nisana göre yüzde 0.3 artarak yüzde 24.7 olan CHP’nin seçmen nezdindeki desteği son ankete göre yüzde 23.3’e gerilerken, MHP’nin mayıs ayında yüzde 12.4 olan oy oranı ise haziran itibariyle yüzde 12.1’e düştü. AK Parti’nin nisan anketinden ise MHP’nin oy oranı yüzde 11.3 çıkmıştı. AK Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre ankette BDP’nin oy oranı yüzde 7 olarak gösterilirken, diğer partilerin oy oranı ise yüzde 3.8 olarak tespit edildi.
 
Seçmen ve kürtaj
 
Aynı anket kapsamında AK Parti kamuoyunda büyük yankı uyandıran kürtaj tartışması konusunda da hem kendi seçmen tabanının hem de muhalefet seçmeninin nabzını da tuttu. AK Parti kaynakları, ankete katılan ve kendilerini AK Parti seçmeni olarak tanımlayan katılımcıların yüzde 79’unun kürtaj konusunda düzenleme yapılmasına sıcak baktığını ifade ederken, diğer partilerin seçmenlerinin yanıtı dikkate alındığında ise bu oranının yüzde 52 olduğunu belirttiler.
 
Anket sonuçları AK Parti’nin yeni anayasa çalışmaları kapsamında gündeme getirmeye hazırlandığı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Tartışılsın” dediği Başkanlık Sistemi’ni konusunda vatandaşın bilgisiz olduğunu da ortaya koydu. Ankette Başkanlık Sistemi ile ilgili yöneltilen sorulara katılımcıların ortalama yüzde 46’sının “Fikrim yok” ya da “Bilmiyorum” yanıtını verdiği öğrenildi.

Vatan Gazetesi