İşte Terim'in istediği yıldız!

Takımdaki sol ayaklı oyuncu azlığından yakınan tecrübeli hocanın yönetime sunduğu transfer raporunda, bu özelliğe uyan isimlerden birinin de Arjen Robben olduğu ifade ediliyor

İşte Terimin istediği yıldız!
26 Mart 2013 Salı 09:02 tarihinde eklendi.

 

Devre arasında kadrosunu Wesley Sneijder ve Didier Drogba gibi yıldız isimlerle güçlendiren Galatasaray’da, yeni sezon için de hücum özellikleri yüksek olan futbolcuların transferi düşünülüyor.

Fatih Terim’in, yöneticilerle yaptığı rutin toplantılarda, “Bu takıma sol ayaklı bir yıldız istiyorum” dediği öğrenildi.

Tecrübeli hoca, gerek Galatasaray’daki birinci ve ikinci dönemlerinde, gerekse A Milli Takım’ın başındayken ilk 11’de en az üç sol ayaklı oyuncu oynatmasıyla dikkat çekiyordu. Cim Bom’un son Schalke ve Kayserispor maçlarında deneyip başarılı olduğu yeni sistemi 4-3-1-2’de görev yapan isimler arasında sol ayaklı tek oyuncu Albert Riera. Kadronun bütününe bakıldığında ise Riera dışında Hakan Balta, Çağlar Birinci ve Emre Çolak’tan başka solak olmadığı görülüyor.
 
Mevcut sistem değişebilir
 
Fatih hocanın bu doğrultuda yönetime sunduğu raporda dikkat çeken isimlerden biri de Arjen Robben. Sezon sonunda Bayern Münih’ten ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Hollandalı futbolcunun olası bir transferinde ise mevcut sistemin mecburen değişeceği öngörülüyor. Özellikle Burak Yılmaz’ın satılması halinde yeniden tek santrforlu, iki kanatlı, üç orta sahalı sisteme geçilmesi ihtimaller arasında. 
 
Metin Karabaş/FANATİK