İşte Türkiye'nin en güzel kızı

Star TV’nin düzenlediği "Miss Turkey 2012" Güzellik Yarışması, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Gecede tacın sahibi 1 numarayla yarışan Açalya Samyeli Danoğlu oldu.

İşte Türkiyenin en güzel kızı
01 Haziran 2012 Cuma 09:11 tarihinde eklendi, 5.378 kez okundu.

 

Türkiye'nin en güzel kızı Star TV ekranlarında belli oldu.
 
Miss Turkey 2012'de tacın sahibi Açalya Samyeli Danoğlu oldu. Danoğlu, Türkiye'yi Dünya Güzellik Yarışması'nda temsil edecek.
 
Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’ndaki gecede; ikinciliği Çağıl Özge Özkul alırken, İlknur Melis Durası ise 3'üncü oldu.
 
14. numaralı yarışmacı Meltem Tüzüner ise ismini 4'üncülüğe yazdırdı.
 
Yarışmada 20 güzel mayo ve gece için özel hazırlanan tuvaletleriyle boy gösterdi.
 
CAN BONOMO SAHNEDE
Eser Yenenler ve Asuman Krause'nin sunduğu yarışma gecesinde Eurovizyon Şarkı Yarışması’nda ülkemizi temsil eden Can Bonomo ayağının tozuyla sahne aldı.
 
Yarışmanın bir başka sürprizi ise Atiye idi. Genç yıldız, şarkıları ve danslarıyla izleyenlerden beğeni topladı. 
 
JÜRİ ÜYELERİ
Yarışmada ünlü oyuncu Engin Altan Düzyatan, oyuncu ve eski model Burak Hakkı, haber spikeri ve eski Türkiye güzellerinden Jülide Ateş, model Tülin Şahin, bir başka tescilli “Miss Turkey” güzeli Demet Şener Kutluay ve gazeteci Güneri Civaoğlu gibi ünlü isimler de jüri üyeliği yaptı.
 
İLK DÖRT TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK
Yarışmada birinci gelen Açalya Samyeli "Miss World" (Dünya Güzellik), ikinci güzel "Miss Universe" (Kainat Güzellik Yarışması), üçüncü güzel ise “Miss Earth”de temsil edecek. Yarışmada dördüncü seçilen güzel "Miss International" ilan edilecek.